Ubacite ih u jelovnik

Sprečite srčane bolesti i zakrčenje arterija: Ove namirnice rešavaju problem!

Mnoga kardiovaskularna oboljenja mogu se sprečiti konzumiranjem samo jedne kašike cimeta dnevno
Fitnes & Nutricija
12:14h Autor:
Sprečite srčane bolesti i zakrčenje arterija: Ove namirnice rešavaju problem!
Foto: Shutterstock

Predstavljamo vam namirnice koje su bogate antioksidantima, zdravim mastima i rastvorljivim vlaknima. Ne samo da će očuvati zdravlje srca, ova hrana će poboljšati i vaše opšte zdravlje.

Brokoli

Ovo povrće je bogato vitaminom K koji sprečava kalcifikaciju arterija i čini ih fleksibilnijim. Pored toga, brokoli sprečava oksidaciju LDL holesterola koji može izazvati srčana obolenja.

Cimet

Mnoga srčana oboljenja mogu se sprečiti konzumiranjem samo jedne kašike cimeta dnevno. Ovaj začin sprečava stvaranje naslaga u arterijama i smanjuje nivo hoelsterola u krvi. Pored toga, cimet je bogat antioksidantima i time štiti ćelije u organizmu od štetnih uticaja slobodniih radikala.

Slavni hirurg izazvao haos: Sve o srčanim bolestima je laž, samo ovo treba da radite!

Zeleni čaj

Ovaj popularni napitak sadrži katehine koji mogu sprečiti stvaranje blokada u arterijama. Takođe, zeleni čaj ubrzava metabolizam, pomaže u održavanju optimalne kilaže i na taj način štiti zdravlje srca.

Orašasti plodovi

Konzumiranjem sirovih orašastih plodova možete ućiniti veliku uslugu opštem zdravlju, a naročito zdravlju srca. Badem je najbolji izbor, jer sadrži vitamin E, proteine, vlakna i mononezasićene masti.

Ni orasi ne zaostaju mnogo kada su u pitanju zdravstvene blagodeti. Ovi plodovi će sprečiti zakrčenje arterija, smanjiti upalne procese i pomoći da održite normalan krvni pritisak.

Očistite arterije, sačuvajte srce i jetru: Čudesna tečnost izbacuje masnoće!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs