Probajte

Čisti pušačka pluća: Najefikasniji sok za otklanjanje toksina! (RECEPT)

Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak lekovitih svojstava napravljen od tri biljke
Fitnes & Nutricija
11:26h Autor:
Čisti pušačka pluća: Najefikasniji sok za otklanjanje toksina! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo verovatno su puna otrova iz cigareta. Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak lekovitih svojstava napravljen od tri biljke, đumbira, luka i kurkume.

1. Đumbir

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih isceljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminisanju suvišne sluzi u plućima.

2. Luk

Luk ima antikancerogena svojstva, a odličan je saborac i kod brojnih malignih stanja. Posebno je efikasan u sprečavanju raznih bolesti disajnog sistema.

Švedska dijeta zaludela svet: Žene gube i do 5 kg nedeljno!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Kurkuma

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba: 400 grama luka, 1 litar vode, 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup), 2 kašike kurkuma, koren đumbira veličine palca.

Voće za mršavljenje: 12 šljiva na dan čini čudo za vitku liniju!

Priprema:

1. Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi.

2. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte koren đumbira i oba dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkum te smanjite vatru na laganu temperaturu.

3. Mešavina neka se kuva sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procedite i ulijte u staklenu posudu. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i onde držite celo vreme.

4. Uzmite dve kašike eliksira ujutro na prazan stomak i uveče dva sata posle obroka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs