Vredi probati

Superserum: Pomešajte dva sastojka i ispeglajte bore oko očiju!

Ova dva kvalitetna sastojka odavno se koriste za lepotu širom sveta
Nega
17:34h
Superserum: Pomešajte dva sastojka i ispeglajte bore oko očiju!
Foto: Shutterstock

Ako tražite rešenje za bore oko očiju, na pravom ste mestu - napravite prirodni, uljani serum!

Sve što vam je potrebno jeste maslinovo ulje i vitamin E, a priprema se vrlo jednostavno.

Zašto baš ova dva sastojka?

Maslinovo ulje je jedno od antičkih blaga žena za prekrasan, blistav ten. Polazeći od egipatskog vremena, žene koriste ovaj proizvod kako bi poboljšale lepotu svoje kože na prirodan način. Danas ćemo podeliti ovu tajnu sa vama, o tome kako koristiti maslinovo ulje za lepu kožu oko očiju - elastičnu i bez vidljivih bora.

Jeste li se ikad pitali zašto žene koje žive u južnim, mediteranskim zemljama imaju tako lepu kožu i divnu, gustu kosu? Maslinovo ulje je njihova tajna!

Jedino što vam je potrebno za savršen ten: Zlatna maska Indije za potpuno čisto lice!

Ovaj čudesni prirodni proizvod hidrira i hrani kožu i kosu. Budući da je prirodno bogat antioksidansima i vitaminom E, olakšava eliminaciju toksina iz organizma.

Danas je maslinovo ulje široko korišćeno u industriji lepote, stvarajući brojne prednosti za lepu kožu. Pomaže u očuvanju elastičnosti kože, ona je glatka i blistava, neguje kosu dajući joj zdrav sjaj. Maslinovo ulje je delotvoran način da se spreče rani znakovi starenja i razni kožni problemi.

Ono omekšava kožu, daje joj blistav sjaj, hidrira je i sprečava prerano starenje i stvaranje bora.

Vitamin E smatra se vitaminom lepote i mladosti. On usporava starenje kože, ublažava bore i smanjuje umor, a koža se pomlađuje i postaje zategnutija. Regenerativno deluje na kožu, a najbolje je da kupite onaj koji je dobijen hladnim ceđenjem pšeničnih klica.

Kako sam se rešila bora oko očiju: Žena (48) otkriva drevni turski recept!

Glavna uloga vitamina E je antioksidativna zaštita od štetnog uticaja slobodnih radikala. Svojim antioksidativnim delovanjem štiti kožu od produkata prirodnih metaboličkih procesa i štetnih uticaja okoline. Neutralizuje oksidirajući učinak UV zraka na proteine i lipide ćelijskih membrana, a time i nastajanje slobodnih radikala koji su važan deo u procesu preranog starenja.

Ima protivupalno delovanje, smanjuje eritem koji nastaje nakon sunčanja ili delovanja štetnih materija, ubrzava obnavljanje oštećenih ćelija i skraćuje vreme zaceljivanja rana. Smanjuje transepidermalni gubitak vode, hidrira i omekšava kožu. Sprečava nastanak lipoperoksida, koji podstiče perutanje kože i stvaranje komedona (potkožne bele akne).

Povećava aktivnost enzima u koži, a delotvoran je i kod ožiljaka, pa se upotrebljava i u hirurgiji.

Pre i posle vampirskog tretmana: Manekenka pokazala lice i dekolte! (FOTO)

Kako napraviti uljni serum?

Najbolje prirodno sredstvo protiv bora oko očiju su upravo obloge sa maslinovim uljem i E vitaminom. Ukoliko imate mogućnosti, maslinovo ulje će odlično zameniti i čisto arganovo ulje.

Sastojci: 50 ml čistog maslinovog ulja, 5 kapsula vitamina E2, blazinice ili vata.

U 50 ml čistog maslinovog ulja dodajte isceđeno ulje iz 5 kapsula vitamina E. Pomešajte, namočite vatu i stavite na predeo oko očiju. Lezite i držite desetak minuta.

Nakon uklanjanja, možete uraditi blagu masažu vrhovima prstiju. Ne ispirajte, već samo ostatke ulja obrišite papirnom maramicom.

Ovaj serum možete nanositi svako veče u manjoj količini. Budite uporni i redovni i vrlo brzo ćete videti rezultate: poboljšana elastičnost, dubinska hidratacija, meka, sveža i sjajna koža sa vidljivo smanjenim borama.

Podmlađivanje iznutra: Ove namirnice čiste kožu od otrova! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs