Odlični saveti

Da vam lak za nokte traje i do dve nedelje: 10 korisnih trikova!

Nokti u toploj vodi i deterdžentu odbacuju lak, zato perite sudove koristeći rukavice
Nega
19:28h Autor:
Da vam lak za nokte traje i do dve nedelje: 10 korisnih trikova!
Foto: Shutterstock

Koliko ste puta nalakirali nokte i za dan-dva vaš lak za nokte se raspao? Kako se to više nikad ne bi ponovilo, iskoristite 10 trikova uz pomoć kojih ćete maksimalno produžiti vek trajanja vašeg manikira!

Za 10 minuta mitiseri potpuno nestaju: Moćna maska od sode bikarbone!

1. Štapić za uši umočite u belo alkoholno sirće i njime očistite nokte pre nanošenja baznog laka. Tako ćete ukloniti sva prirodna ulja ili višak nanesenih, koja bi mogli da stvore barijeru između nokta i laka.

2. Koristite lepljivi bazni lak - zahvaljujući njemu, lak u boji će bolje prionuti na nokat i biti izdržljiviji.

3. Na vrhove noktiju nanesite dva sloja baznog laka, jer su vrhovi skloniji oštećenjima, a zbog dodatnog sloja će biti mnogo jači.

Imate alkohol i novine? Uradite ovo: Savršeni nokti za samo 10 minuta! (VIDEO)

4. Ne tresite bočicu laka za nokte gore-dole! Iako ste sigurno čuli da se tako razbijaju grudvice, na taj način se zapravo samo prave mehurići. Umesto toga, okrećite čak između dlanova, kako biste sprečili pojavu mehurića vazduha, ali i uništili postojeće. Zapamtite, ako na nokte nanesete lak s mehurićima, on će se pre uništiti.

5. Pazite da lak ne nanesete na kožu oko nokta, jer to podiže lak i uništava sav vaš trud koji ste uložili u manikir.

6. Ne sušite nokte na toplom vazduhu! Mnoge žene nakon mazanja noktiju pokušavaju da osuše lak fenom za kosu, što je potpuno pogrešno, jer topao vazduh sprečava sušenje laka. Umesto toga, vrhove prstiju uronite u hladnu vodu i dobićete mnogo bolji efekat.

Morska so, voda i limun: Narodni recept za lepe nokte!

7. Svaka dva dana ponovno nanesite novi sloj završnog laka, kako biste sačuvali sjaj i zaštitili boju.

8. Ne perite ruke antibakterijskim sapunima ili šamponima za dezinfekciju. Oni će isušiti vaše nokte i uništiti završni sloj laka, pa zato birajte blaže varijante.

9. Svakodnevno nanosite ulje za nokte preko laka. Na taj način oni se neće sušiti i listati, a istovremeno ćete izbeći višak vlage koji negativno deluje na manikir.

10. Nosite rukavice kada perete sudove, jer uranjanje noktiju u toplu vodu i deterdžent za pranje sudova jeste jedan od najbržih načina da uništite i lak i nokte.

Stopala su ogledalo zdravlja: Ove promene ukazuju na ozbiljne bolesti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs