Korisno znati

Bronzana boja, ten kao zamišljen: Mažite se ovim uljima i zdravo pocrnite!

Neka prirodna ulja mogu vam pomoći da brže dobijete boju ovog leta, a uz to neguju i hidriraju kožu
Nega
14:44h Autor:
Bronzana boja, ten kao zamišljen: Mažite se ovim uljima i zdravo pocrnite!
Foto: Thinkstock

Jedan od najboljih načina da dobijete lepu „suncem poljubljenu“ kožu jeste da se postepeno i pametno izlažete suncu i da uživate u upijanju vitamina D.

Naravno, pre nego se bacite na ova ulja, morate paziti na nekoliko stvari ili ćete, u suprotnom, dobiti opetkotine, te oguljenju i prošaranu kožu. A, da ne pričamo o štetnosti takvog izlaganja suncu.

Sunčanje sa prirodnim uljima je najzdravija opcija, ali morate da poštujete osnovna pravila, poput izbegavanja sunca u popodnevnim časovima, nanošenje zaštitnih krema, osvežavanje, hidratacije … Da bi vaša koža lakše i bolje dobila lepu tamniju nijansu važno je da je dobro pripremite. Pilinzi su tu ključni. Pre nego nanesete neka od ovih ulja vaša koža bi trebalo da bude u potpunosti čista da bi ulja delovala. Preporučuje se samo po 10-15 minuta sunačanja za svaku stranu tela. Počnite postepeno, a posebno budite pažljivi ukoliko imate bled ten. Sačekajte prvo da dobijete prvu boju, pa onda počnite sa uljima.

Jedina besplatna terapija na svetu: Nedostatak ovog vitamina ozbiljno ugrožava zdravlje!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jedno od najboljih ulja za brže tamnjenje je svakako ulje od lešnika. Sadrži vitamin E i koža ga brže upija, nego što je slučaj sa drugim uljima.

Kokosovo ulje se preporučuje prvenstveno onima sa osetljivom kožom, koji žele da što brže dobiju bronzanu boju. Druga ulja, čak, mogu pogoršati stanje kože kod ovih osoba.

Poznato nam je, naravno, da maslinovo ulje dobro deluje kada je u pitanju brže tamnjenje. Novi super trik je da ga pomešate sa malo čistog soka od šargarepe za tamniji ten i tinkturom joda, da biste sprečili eventualne opekotine.

Ulje avkoada se preporučuje onima sa suvom kožom, dok ulje od pšeničnih klica može da ublaži posledice sunčanja poput bora, linija na koži ili problema sa pigmentacijom.

Ekstrakti zelenog čaja su, ipak, najbolji u sprečavanju opekotina od sunca. Omekšavaju kožu, pored boje, koju, jednim delom, zahvaljujući njemu dobijate, on vas štiti od šetetnih efekata UV zraka. Najbolje bi bilo da ga mešate sa nekim od navedenih ulja za najbolji efekat.

Originalan recept iz Brazila: Zbog ovoga najlepše žene sveta imaju sjajnu kožu i vitko telo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs