Humanost nije nestala

Nakon spavanja sa psom lutalicom u parku, našla mu dom: Nastavak priče koji će vas oduševiti! (FOTO)

Čarli sada živi sa Tinom, čija zgrada ima lift, što mnogo znači ostarelom psu i njegovim osetljivim kostima
Ljubimci
22:24h Autor:
Nakon spavanja sa psom lutalicom u parku, našla mu dom: Nastavak priče koji će vas oduševiti! (FOTO)
Foto: Facebook / RickyCharlieDog

Pas Čarli, kojeg neki nazivaju i Riki, živeo je u Hajbridž parku u Njujorku 10 godina pre nego što su se stanovnici tog kraja udružili kako bi ga spasili prošlog meseca.

Julija Avezbakijeva i njena majka, koje su hranile Čarlija godinama, smatrale su da je on sada ranjiviji jer su svi ostali psi iz njegovog čopora nestali u poslednjih 5 godina. Takođe, pas je imao problema sa kukovima i otežano se kretao, prenosi Huffington Post.

Nagrada za dobrotu: Beskućnik smestio psa u azil zbog zime, a onda im se osmehnula sreća! (FOTO)

Međutim, komšije je najviše zabrinulo to što je ove zime njihov miljenik jeo drastično manje. A kako se vreme pogoršavalo i zima bivala sve hladnija, stanovnici ovog kraja odlučili su da definitivno sklone Čarlija sa ulice.

"Znala sam da mu nije dobro. Bio je očigledno povređen", izjavila je Deniz Lofer koja se, osim Julije, najviše brinula o Čarliju.

Međutim, pripitomljavanje lutalice nije išlo tako lako, jer je prvo trebalo zadobiti njegovo potpuno poverenje. Zato mu je Deniz napravila sklonište u parku, toplo mesto na kojem je mogla da spava blizu njega. Sate i sate je ova humana žena provela na zimi uz psa kako bi mu pravila društvo, da Čarli ne bi uginuo od hladnoće.

Spavala sa psom lutalicom u parku da ne bi uginuo od hladnoće: Sada je dobio drugu šansu! (FOTO)

"Trebalo je da ga naviknem da povezuje mene sa hranom, društvom i toplotom", izjavila je Deniz i dodala: "Na njegov krevet sam stavila grejače i on je bio oduševljen".

Konačno, 15. februara, Čarli je dozvolio Avezbakijevoj da mu stavi povodac, a zahvaljujući tome odveli su ga hitno kod veterinara gde mu je pružena neophodna pomoć. Za sve učesnike Čarlijevog spašavanja, ovo je bio emotivan trenutak. Iako su se dvoumili da li da sklanjaju psa sa ulice koja mu je čitavu deceniju bila dom, svi su se saglasili da je to neophodno da bi mu spasili život.

"Plakala sam. Svi smo plakali", rekla je Avezbakijeva. Međutim, ispostavilo se da je to bila ispravna odluka jer je otkriveno da Čarli ima gliste i tumor na testisu.

"Ostatak nalaza bio je u redu", rekli su u veterinarskoj ambulanti koja je lečila psa. Međutim, iako se Čarli sada fizički oporavlja, ipak mu i dalje nije lako.

"Bolje mu je, ali mentalno, on se i dalje oseća kao da su ga oteli vanzemaljci", izjavio je Boaz Levitin, veterinar.

Uprkos svemu, ti "vanzemaljci" ga mnogo vole. Čarli sada živi sa Tinom Ilmet, čija zgrada ima lift, što mnogo znači ostarelom Čarliju i njegovim osetljivim kostima.

"Složili smo se da pas živi kod Tine, iako ćemo svi i dalje da brinemo zajedno o njemu", objasnila je Avezbakijeva, koja mu donosi hranu u novom domu. Međutim, i dalje su joj pomešana osećanja kada vidi Čarlija u zatvorenom prostoru. Iako zna da je to za njegovo dobro, prilagođavanje na nove životne uslove mu ne pada lako.

"Svi želimo da bude srećan, ali on to još uvek nije", rekla je Julija.

Samo pas mu je ostao nakon razvoda: Zbog ovih fotografija svi će zavoleti bul terijere! (FOTO)

Deniz Lofer, koja je spavala sa njim u parku, takođe posećuje Čarlija i donosi mu hranu i dalje, bez obzira na to što sada ima vlasnicu. Ona izvodi ovog ljubimca u šetnju svakog dana po nekoliko puta. Kaže da se pas uspešno navikava na upotrebu lifta i da uživa dremajući u svom novom suvom i toplom domu.

"Uprkos svemu, sada mu je mnogo bolje, nego gde je ranije bio. Sigurno ne bi sam preživeo zimu", rekla je Deniz.

"Oduvek smo znali da je divan pas. Sve kockice su se sklopile. Bilo je suđeno da bude spašen tog dana", dodala je Avezbakijeva na Fejsbuk stranici posvećenoj Čarliju.

Istorijska presuda: Muškarac koji je zlostavljao psa osuđen na 55 godina zatvora! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs