Humanost na delu

Spavala sa psom lutalicom u parku da ne bi uginuo od hladnoće: Sada je dobio drugu šansu! (FOTO)

Cela zajednica priključila se akciji da se pas spase od sigurne smrti na ledenim njujorškim temperaturama
Ljubimci
05:12h Autor:
Spavala sa psom lutalicom u parku da ne bi uginuo od hladnoće: Sada je dobio drugu šansu! (FOTO)
Foto: Www.gofundme.com

Deniz Lofer je spavala u improvizovanom skloništu u Hajbridž parku u Njujorku kako bi pokušala da spasi psa lutalicu od smrzavanja.

Čarli već godinama živi bez doma i poslednji je od desetak lutalica koji su, za razliku od njega, sklonjeni sa ulice. Međutim, sada se cela zajednica priključila akciji da se pas spase od sigurne smrti.

Kada je temperatura u nedelju jedva dostigla nulu, komšije su uspele da "zagovore" Čarlija i da ga smeste u kombi kojim su ga odveli kod veterinara da bi dobio neophodnu negu, prenosi DNAinfo.com.

Nekada prljav i zapušten, sada pravi lepotan: Neverovatna transformacija psa! (FOTO)

Deniz koja šeta svoje pse u tom kraju i koja je već usvojila tri lutalice od kada se doselila u ovaj komšiluk, bila je zabrinuta za Čarlija kojeg je godinama hranila. Naime, ona je strahovala da zbog svoje starosti Čarli neće preživeti zimu. Zbog toga je počela da spava sa njim u obližnjoj šumi.

"Morala sam prvo da ga nekako pridobijem hranom i mojim prisustvom, kao i toplotom. Na njegov krevet sam stavila grejače i on je bio oduševljen", priča Deniz.

Lofer je izjavila da je provela dve cele noći u skloništu koje je napravila za Čarlija i da ga je još u dva navrata posećivala noću kada su temperature bile izuzetno niske. Organizovala je i komšije kako bi svi zajedno pomogli Rikiju, kako su neki zvali ovog psa, a koji su takođe bili zabrinuti za njega. Donosili su mu hranu i ćebad.

"Čarli je imao ćebad i stare kapute, spavao je na jastucima i flašama koje su bile napunjene toplom vodom", kaže Deniz.

Nagrada za dobrotu: Beskućnik smestio psa u azil zbog zime, a onda im se osmehnula sreća! (FOTO)

Kada je konačno, u nedelju, petoro komšija uspelo da stavi kanap oko Čarlijevog vrata, ubacili su ga u kombi i odveli kod veterinara, gde je detaljno pregledan.

"Po prvi put u svom 10-godišnjem životu, proveo je veče u zatvorenom prostoru. Sve vreme je spavao", kaže Julija Avezbakijeva, koja se sa majkom brinula o Rikiju od 2009. Međutim, Čarli nije imao apetit, tako da se i dalje nalazi na ispitivanjima. Veterinar je saopštio da su njegovi zdravstveni problemi prouzrokovani starošću i da nema razloga za brigu.

Stanovnici kraja u kojem se park nalazi i u kojem je boravio Čarli kažu da je on tu živeo sa još desetak pasa.

Rotvajler spasao trudnicu od napada nožem: Uhvatio uljeza i držao ga do dolaska policije!

"Nekoliko puta, na primer rano ujutru, mogli ste da ih vidite kako jure bejzbol terenom", rekao je Hulio Belijar, koji u kraju živi 34 godine. Međutim, pre otprilike 5 godina, svi psi sem Čarlija su misteriozno nestali.

"Bilo mi je strašno žao kada je Čarli ostao sam. To je bilo jako žalosno", izjavio je Belijar.

Ovaj pas je preživeo do sada zahvaljujući ljubaznošću komšija koji su mu redovno ostavljali hranu. Sada se nadaju da će se potpuno oporaviti, a organizovali su i sakuljanje novca za njegovo lečenje preko sajta Gofundme.

"Ceo komšiluk je lud za tim psom. Prosto ga obožavamo i brinemo za njega", izjavila je jedna od komšinica.

Najstariji Australijanac (109) plete džempere pingvinima: Dobro se dobrim vraća! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs