Modni diktator

Glumice otkrivaju: Bile smo prisiljene da se oblačimo onako! (FOTO)

Modna žrtva postala je i zvezda serije Očajne domaćice

Moda
17:27h Autor:
Glumice otkrivaju: Bile smo prisiljene da se oblačimo onako! (FOTO)
Foto: Profimedia

U intervju za magazin WSJ, glumica Džesika Čestejn otkrila je kako je jednom i sama bila žrtva holivudskog producenta Harvija Vajnštajna.

Posrnuli filmski producent, uz brojne optužbe na račun seksualnog zlostavljanja, navodno je mnogim glumicama pretio sabotiranjem karijere ukoliko na svečanim događanjima ne budu nosile kreacije njegove uskoro bivše supruge Džordžine Čapman, vlasnice modnog brenda Marchesa.

Listi glumačkih imena kojim je Harvi Vajnštajn pretio sabotiranjem karijere, pridružila se i holivudska glumica Džesika Čestejn koju trenutno možemo gledati u filmu 'Velika igra'.

Prema navodima glumice Harvi Vajnštajn insistirao je da na premijeri filma 'Nestanak Elenor Rigbi', koji je producirala njegova kompanija, nosi kreaciju s potpisom Marchesa. Na njegovu naredbu, Džesika se potpuno oglušila zablistavši na kanskoj premijeri filma u plavoj haljini brenda Atelier Versace.

foto: Profimedia

Posrnuli producent se sa Džesikom zatim odlučio javno obračunati. 'Publici je rekao: 'Ako bih trebao ući u bokserski ring s Muhamedom Alijem ili Džesikom Čestejn, odabrao bih Muhameda'', priznaje glumica.

Uz Džesiku, Vajnštajnova modna žrtva postala je i zvezda serije 'Očajne domaćice' Felisiti Hafman koja se 2005. godine pojavila u Vajštajnovom filmu 'Transamerica'. Zbog navedenog, na tadašnjoj dodeli Zlatnih globusa, glumica se na crvenom tepihu, protivno svojoj volji, morala pojaviti u haljini brenda Marchesa.

foto: Profimedia

Uz glumicu Felisiti Hafman, spominje se i britanska zvezda Sijena Miler koja je, prema rečima izvora, godine 2007. na dodeli Zlatnih globusa morala da nosi haljinu brenda Marchesa, jer bi, u protivnom, Harvi Vajnštajn kao producent njenog tadašnjeg filma, 'Fabrika snova' bio 'jako uzrujan'.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs