Životna priča Vere Veng

Njujorčanka iz visokog društva: Od asistentkinje Ane Vintur do modne dizajnerke koja kreira najlepše venčanice na svetu! (FOTO)

Modna kreatorka Vera Vang jedan je od najpoznatijih stvaralaca mode današnjice

Moda
12:57h Autor:
Njujorčanka iz visokog društva: Od asistentkinje Ane Vintur do modne dizajnerke koja kreira najlepše venčanice na svetu! (FOTO)
Vera Veng, Foto: Profimedia

Često se govori da se uspesi modnog kreatora ne ogledaju u tome koliko je pozitivnih kritika uspeo da pokupi. Takođe, kupci mogu biti više ili manje oduševljeni radom bilo kog modnog kreatora. Onog trenutka kada njegovo ime postane dovoljno poznato da javnosti prikaže svoje modne kreacije – tek tada se može govoriti o uspehu, piše Kultivisise.rs

Uspeh se ne ogleda u krajnjim rezultatima, već u tome koliko ste naučili na tom putu.

Ime Vere Vang postalo je sinonim za najlepše venčanice koje se mogu zamisliti. One nisu bile njen modni cilj, ali je uz pomoć njih izgradila sjajnu karijeru.

A post shared by Vera Wang (@verawanggang) on

Upisavši istoriju umetnosti, napravila je krupan korak ka svojoj budućoj karijeri. Leta je provodila u prodavnicama Iv Sen Lorana, pomažući kupcima u odabiru odeće. Svoj posao je obavljala sa ogromnom strašću, ali i ogromnim znanjem u oblasti mode.

Tako je uspela da privuče pažnju urednice magazina Vog i za kratko vreme postala je asistentkinja urednika modnih rubrika.

Vera Vang nikada nije želela da se njen život svede na puku kupovinu i pretrpane ormare. Kao bogata devojka, mogla je sebi priuštiti bilo koju kreaciju, bez obzira na njenu cenu.

Međutim, želela je da učestvuje u stvaranju mode, da njeno ime omogući modne novitete.

A post shared by Vera Wang (@verawanggang) on

Nije bilo dovoljno kupovati. Trebalo je promeniti modni svet.

Od sportske linije do raskošnih haljina

Vera Vang se kao devojčica bavila umetničkim klizanjem. Uživala je u kreiranju sopstvenih haljina u kojima će nastupati na takmičenjima. Kako nije uspela da uđe u tim koji će učestvovati na Olimpijskim igrama, pomalo razočarana je odustala od klizanja.

Međutim, njena sportska strana pomešana sa umetničkom je dosta značila kada se prvi put zaposlila kao asistentkinja Ralfa Lorena. To joj je omogućilo da po prvi put ima veliku ulogu u kreiranju odeće.

Sportska linija Ralfa Lorena dobija novi imidž zahvaljujući Veri Vang.

A post shared by Vera Wang (@verawanggang) on

Često je bila hvaljena zbog svoje skromnosti, od strane najvećih modnih kreatora koji su sarađivali sa Ralf Lorenom. Iako je od malena živela privilegovanim životom, ponašala se kao bilo koja druga devojka.

Ekstravagantnost je kombinovala sa jednostavnošću, što je Njujorčankama bilo strano. Svoje veze koje je stekla radeći kao asistent iskoristila je kasnije kako bi svoje ime plasirala na modnom tržištu.

Najveće svetske zvezde, poput Šeron Stoun i Šarliz Teron nosile su njene kreacije i često bile proglašavane za najlepše obučene glumice na filmskim dešavanjima.

A post shared by Vera Wang (@verawanggang) on

Modna kreatorka Vera Vang – udobnost pre svega

Od modnih kreatora se obično očekuje da budu raskošno odeveni u svakom trenutku. Za događaje na crvenom tepihu, ta očekivanja su još veća. Međutim, Vera Vang je ostala dosledna svom stilu koji prvenstveno znači udobnost.

Uvek je kupovala par brojeva veću garderobu, govoreći da svaka žena najbolje izgleda onda kada nosi udobne stvari. Zahvaljujući tome proglašavana je više puta modnom ikonom.

A post shared by Vera Wang (@verawanggang) on

Ne voli uniformnost i često kombinuje stilove, jer smatra da moda nije nešto što svi smatraju dobrim. Ona zbog svog stila oblačenja ne liči na Njujorčanku iz visokog društva.

Vera Vang smatra da nije novac nešto što čini ženu modnom ikonom nego osećaj koji ima dok nosi određeni komad garderobe.

Nikada se ne šminka i obožava baletanke u kombinaciji sa elegantnim haljinama. Zapravo, njen stil je jedinstven i poseban – tipično za osobu koja ne voli stereotipe.

A post shared by Vera Wang (@verawanggang) on

Ključ uspeha – venčanice iz snova

Onog trenutka kada je odlučila da bude modni kreator, nije znala da će joj venčanice promeniti život. U početku je imala želju da dizajnira haljine, modne dodatke i sportsku garderobu. Međutim, na predlog svog oca počinje da se bavi dizajniranjem venčanica.

Do tada nijedan modni kreator nije bio poznat po tome što dizajnira svadbene haljine. Sva velika imena kreirala su specijalne venčanice namenjene holivudskim zvezdama.

A post shared by Vera Wang (@verawanggang) on

Naravno, bile su jako skupe, pa je Vera Vang odlučila da dizajnira venčanice za obične devojke koje vole visoku modu. U početku je bila sumnjičava jer je smatrala da je teško probiti se u modni svet dizajniranjem nečega što se može obući samo jednom. Sa druge strane, radi se o haljini koja je posebna.

Kreirajući venčanice, Vera Vang je kreirala i svoje ime i svoju karijeru. Zahvaljujući tome, najveće svetske zvezde su poželele da se udaju noseći njene kreacije.

Vera Vang je smatrala da visoka moda nije rezervisana samo za zvezde i devojke sa puno novca. Iz tog razloga su njene kreacije, od venčanica do modnih dodataka, pravljene sa ciljem da usreće, a ne da samo budu prodate.

Kako vidim sebe? Kao nekoga ko sudi o dobrom ukusu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs