Iskoristite sjajne cake

I jeftina odeća može da izgleda skupo: 8 vrhunskih trikova dama od stila!

Kolorit je ključni faktor - umesto da striktno pazite da vam torba i cipele budu iste boje, za promenu uskladite cipele sa šeširom ili kaputom
Moda
00:22h Autor:
I jeftina odeća može da izgleda skupo: 8 vrhunskih trikova dama od stila!
Foto: Profimedia

Bilo bi sjajno kada bi većina komada iz naše garderobe bila sačinjena od visoko kvalitetnih materijala poput svile i kašmira, jer se ponekad čini da i najobičnija odevna kombinacija izgleda mnogo luksuznije uz dodatak neke od navedenih tkanina.

Ali, zahvaljujući beskonačnim mogućnostima koje pruža igranje stilskim trikovima, nije potrebno posezati za skupocenim komadima, već je uz malo kreativnosti vašu garderobu moguće osvežiti i podići na sasvim nov nivo, i to uz pomoć sledećih 8 trikova:

1. Igra neutralnim bojamaKrem, bež i ostale nijanse iz spektra neutralnih boja sjajno se slažu sa većinom drugih boja, a ukoliko se odlučite na kombinaciju više neutralnih nijansi, vaš stajling će poprimiti luksuznu notu, iako za njega niste izdvojili preteranu svotu novca.

Trik sa odećom je podmladio 20 godina: Gde Kristi (62) dođe, sve se zaustavlja! (FOTO)

2. Klasična košulja i sakoDobar sako i obična bela košulja svakoj kombinaciji mogu da daju dozu otmenosti, a uz njih ćete u bilo kojoj prilici izgledati doterano i spremno za pojavljivanje na formalnijim okupljanjima.

3. Uskladite bojePoznato je modno pravilo o usklađivanju boje vaše torbe i cipela, ali ponekad se odvažite da uparite i neke druge komade, poput ogrtača i šešira sa torbom koju nosite i tako dodatno naglasite svoju kombinaciju ključnim koloritom.

4. Monohromatske kombinacijeObucite se od glave do pete u belo-crnu ili bilo koju drugu monohromatsku kombinaciju i svoju pojavu bez preteranog truda obogatite dozom elegancije.

5. Igra proporcijamaPonekad stajling može da izgleda dosadno i nemaštovito zbog klasičnog i već viđenog načina stilizovanja, ali ako, na primer, košulju opušteno izvadite iz pantalona i preko nje prebacite glomazni kardigan, neočekivane linije i proporcije vašu kombinaciju mogu da učine mnogo intrigantnijom i vizualno zanimljivijom.

Kako da se obučete kao dama: 8 ključnih trikova za prefinjen izgled! (FOTO)

6. Metalik detaljiPosegnite za komadima koji na sebi imaju srebrne ili zlatne detalje poput zanimljive dugmadi, rajsferšlusa ili drugih detalja koji mogu da skrenu pažnju i zamene ulogu nakita.

7. Održavajte sjaj kožnih cipelaUkoliko pogled na vaše cipele ostavlja utisak da ne držite do njih, vreme je da to ispravite. Održavanje sjaja na cipelama, ali i njihovog celokupnog stanja, ostaviće utisak da posedujete oko za detalje koje misli na važnost i najmanje sitnice prilikom slaganja vaših odevnih kombinacija.

8. Prebacite kaput preko ramenaLežerna kombinacija poput obične majice kratkih rukava i farmerki može da dobije luksuzniji izgled ukoliko odlučite da je zakružite mantilom koji ćete, poput pravih svetskih ljubiteljki mode, elegantno prebaciti preko ramena.

Sportska elegancija Ane Ivanović: Dama u svakoj prilici! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs