OVO JE JEDINI NAČIN DA IZABERETE ADEKVATNE CIPELE: Žene u 50-im prave ove greške, pa im noge deluju kraće, a one deblje

Svaka žena je bar jednom u životu kupila savršeni par cipela, koje su osim što su bile lepe, bile i udobne. Barem u prodavnici. A posle su ih, neretko, nažuljale

Moda
Autor:
OVO JE JEDINI NAČIN DA IZABERETE ADEKVATNE CIPELE: Žene u 50-im prave ove greške, pa im noge deluju kraće, a one deblje
Foto: Shutterstock

Slavni dizajneri smatraju da cipele ne moraju da budu ružne da bi bile udobne. Uz nekoliko njihovih saveta možda rešite tu večnu dilemu.

"Cipela je samo pola cipele bez noge u njoj. Ono što izgleda odlično na stranicama časopisa, možda će na vama delovati katastrofalno, zato uvek isprobajte cipele pre nego što ih kupite", savetuje dizajnerka cipela Atalanta Voler.

cipele, street style, haljina
foto: Shutterstock

"Uvek izaberite cipele zbog kojih ćete se osećati prijatno u svojoj koži, ali pazite da u njima možete da hodate. Svaka dobro izrađena cipela, biće i udobna", ističe Rupert Sanderson, dizajner luksuznih cipela.

Kada ulazimo u pete decenije života, naše telo prolazi kroz različite promene, uključujući i promene u izboru garderobe i obuće. Nažalost, često se dešava da žene u svojim 50-ima naprave nekoliko grešaka prilikom odabira obuće, što može rezultirati izgledom koji neće najbolje istaknuti njihovu figuru. Evo nekoliko uobičajenih grešaka koje žene često čine i kako ih izbeći kako bi se izbeglo izgledanje deblje i kraće:

Neproporcionalna obuća: Jedna od najčešćih grešaka je nošenje obuće koja nije u skladu s proporcijama tela. Na primer, nošenje prevelikih ili preuskih cipela može dodatno naglasiti neželjene delove nogu, čineći ih vizuelno kraćim i širim.

cipele
foto: Instagram / a_drop_of_moon

Previše niske cipele: Izbor cipela s preniskom petom može učiniti da noge izgledaju kraće i deblje nego što zaista jesu. Umesto toga, birajte cipele s umerenom visinom pete koje će vizuelno izdužiti noge i pružiti vam bolji držaj.

baletanke, street style
foto: Shutterstock

Nepravilna dužina pantalona: Ako nosite pantalone koje su preduge i prelaze preko cipela ili su prekratke i otkrivaju previše stopala, to može vizuelno skratiti noge. Važno je odabrati pantalone koje se lepo uklapaju s obućom i pružaju dovoljno prostora za pokrivanje delova nogu.

Sandale, Moda, Pantalone, Leto
foto: Shutterstock

Previše detalja na cipelama: Cipele s previše traka, kaiševa ili drugih dekoracija mogu dodatno naglasiti debljinu nogu. Umesto toga, birajte jednostavnije modele cipela koji će pružiti elegantan i izdužujući izgled.

Cipele, Štikle
foto: AFP

Nedostatak udobnosti: U ovim godinama, udobnost i podrška postaju sve važniji faktori prilikom odabira obuće. Nositi cipele koje nisu udobne ili ne pružaju dovoljno podrške može uticati na vaš hod i držanje, čineći vas manje samouverenima i vizuelno kraćima.

Prilikom biranja obuće u svojim 50-im godinama, važno je obratiti pažnju na detalje i odabrati modele koji će najbolje istaknuti vašu figuru i pružiti vam udobnost i samopouzdanje koje zaslužujete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs