U MODU SU SE VRATILE ČIZME KOJE SU GODINAMA BILE "IN", ALI NE I ŽENSTVENE: Ove zime su totalni hit, obožavaćete ih

Zaboravite na kaubojke, 'martinke' ili efektne gležnjače, jer ova zima je u znaku bajkerskih čizama koje su se vratile na modnu scenu

Moda
Autor:
U MODU SU SE VRATILE ČIZME KOJE SU GODINAMA BILE "IN", ALI NE I ŽENSTVENE: Ove zime su totalni hit, obožavaćete ih
Foto: Shutterstock

Bajkerske čizme su postale pravi modni izraz, unoseći poseban šarm i mladalačku atmosferu u zimske modne kombinacije. Njihova priča potiče iz sveta bajkera, gde je karakteristična kožna traka prvobitno služila kao zaštita vozača u slučaju pada. Međutim, ove sezone su doživele pravu renesansu zahvaljujući dizajnerskom geniju Miuccii Pradi, koja je predstavila svoju cool verziju bajkerskih čizama za brend Miu Miu.

Bajkerske čizme, bilo da su gležnjače ili modeli koji dosežu do kolena, sada su izuzetno tražene, posebno kada su ukrašene metalnim detaljima. Dizajn koji kombinuje rokerski izgled sa sofisticiranim elementima čini ih savršenim dodatkom svakoj modnoj kombinaciji tokom hladnih zimskih dana.

Dugački modeli bajkerskih čizama postaju pravi modni izazov i sjajan način da se rekonstruišu zimska izdanja trendseterki. Njihova glomaznost dolazi do izražaja kada se kombinuju s malo ženstvenijim komadima odeće, stvarajući efektan kontrast i dodajući dozu hrabrosti i stila celokupnom izgledu.

Sada, više nego ikad pre, bajkerske čizme nisu samo funkcionalan komad obuće već i izraz ličnog stila i modne odvažnosti. Ovo je definitivno vreme da uživate u udobnosti i jedinstvenosti koje bajkerske čizme donose u svakodnevni modni izraz tokom zimske sezone.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs