JESTE LI SVESNI DA U KUĆI IMATE PARČE "BALENSIJAGE", A DA NISTE NI ZNALI: Prodali priču ovima "Ma samo nek je markirano"

Balenciaga suknja, koja je postala viralna nakon što su svi shvatili da je to samo pamučni peškir, je nažalost prava stvar i sada može biti vaša za samo 850 evra

Moda
09:25h Autor:
JESTE LI SVESNI DA U KUĆI IMATE PARČE "BALENSIJAGE", A DA NISTE NI ZNALI: Prodali priču ovima "Ma samo nek je markirano"
Foto: Shutterstock

Novi komad brenda Balenciaga ponovo je izazvao polemiku, izbacili su još jedan smešan komad koji košta papreno.

U pitanju je peškir koji je zamotan preko pantalona, u funkciji suknje za muškarce i košta samo 850 evra.

Kako ističu na svom Instagram profilu, ovaj komad garderobe je uniseks i pristaje oko sredine struka sa dva dugmeta i podesivom kopčom za kaiš. Takođe zahteva hemijsko čišćenje.

Ono što u ovoj priči privlači pažnju više od Balenciage je reakcija brenda Ikea, koja je objavila odgovor na Balenciagin Towel Skirt - te predložila da se sve zainteresovane strane jednostavno ogrnu njihovim Vinarn peškirom za kupanje, komadom koji neverovatno podseća na Balenciaginu "suknju", a dostupan je po ceni od 10 evra.

Sve je ovo nesumnjivo deo marketinga, pa ipak, treba se zapitati šta stoji iza bizarnih poteza nekada ugledne modne kuće Balenciaga - često nam se čini da je reč o jednom socijalnom eksperimentu, gde se ispituju granice ljubitelja mode, ali i onih, koji po svaku cenu moraju da imaju najnovije, viralne modne komade.

Suknja od peškira prati Balenciaginu istoriju proizvoda za čuđenje, kao što su torba za smeće od 1.800 dolara ili minđuše od pertle.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs