carica!

UŠLA U OSMU DECENIJU PA SE SLIKALA ZA NASLOVNU STRANU VOGA: Slavna glumica je dala uslov - BEZ FOTOŠOPA

Slavna italijanska glumica i bivša manekenka Isabela Roselini zatražila je da se njene fotografije ne retuširaju pa je tako na naslovnoj stranici Voga osvanula u potpuno prirodnom izdanju.

Moda
Autor:
UŠLA U OSMU DECENIJU PA SE SLIKALA ZA NASLOVNU STRANU VOGA: Slavna glumica je dala uslov - BEZ FOTOŠOPA
Isabela Roselini, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nakon što je septembarsko izdanje Voga podiglo ogromnu prašinu jer je najveće modne ikone 90-ih pokazao u potpuno fotošopiranom izdanju, Isabela Roselini se usudila da se s ponosom pokaže onakva kakva jeste.

Potpuno neobrađene fotografije objavljene su na naslovnoj stranici italijanskog izdanja Vog magazina, a 71-godišnja zvezda sve je oduševila isticanjem svih nijansi i lepote starenja.

Vog se na neki način ovim potezom želeo iskupiti nakon potpunog promašaja prikazivanja supermodela u 50-im godinama sa zategnutim i glatkim licima kao da je reč o 20-godišnjakinjima, potpuno promašujući cilj koji su (valjda) želeli da postignu.

Ali, Isabela Roselini insistirala je na prirodnom izgledu, čiju je važnost isticala i u ranim 40-ima kada joj je Lankom otkazao saradnju jer je "prestara".

- Upravo to tražim od mode i kozmetike. Smatram da je vrlo ograničavajuće pokušati izgledati mlađe od svojih godina. U svakom slučaju to je izgubljena bitka. Zamolila sam italijanski Vog da ne retušira fotografije i ostavi me s borama. Frančeska Ragaci, koja vodi časopis, prihvatila je moj uslov jer nove generacije traže modernije i inteligentnije definicije ljepote - rekla glumica, bivša manekenka i aktuelna vlasnica uspešne organske farme.

Ovim potezom dobila je gomile pozitivnih komentara na društvenim mrežama od žena koje ističu kako je svetu potrebno više ovakvog prkošenja pritisku forsiranja mladolikog izgleda i nedostižnih ideala lepote.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs