pogledajte

IMA 50 GODINA, NE PADA JOJ NA PAMET DA IDE U PENZIJU: Zvali su je Merilin Monro devedesetih, sada je još LEPŠA

Eva Hercigova postala je zaštitno lice brenda Sen Loren u 50. godini života, pa se pojavila na modnoj pisti noseći savršen asambl u kojem nikada nije izgledala tako šik.

Moda
Autor:
IMA 50 GODINA, NE PADA JOJ NA PAMET DA IDE U PENZIJU: Zvali su je Merilin Monro devedesetih, sada je još LEPŠA
Eva Hercigova, Foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Godine prolaze, ali lepota i elegancija Eve Hercigove ostaju nepromenjeni. Češki supermodel i glumica koja ima punih 50 godina, ne pomišlja na penziju, hoda po pistama i slika se za najbolje magazine isto kao i kada je imala 20 godina.

A zašto i bi kada izgleda ovako?

Nedelja mode u Parizu još uvek traje, a jedna od uvek najiščekivanijih modnih revija je uvek ona brenda Sen Loren.

Entoni Vačarelo koji već drugu godinu dizajnira komade za ovaj luksuzni brend koji se proslavio pre više od 60 godina, ne prestaje da oduševljava armiju modnih obožavalaca svojim modernim i šik pristupom. Sen Loren devojka je vamp, moderna, nosi crno od glave do pete, ona je misteriozna i ne ide nigde bez crvenog karmina.

Eva Hercigova
foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Tako je Vačarelo zamislio i Evu Hercigovu koju je uzeo i za zaštitno lice svoje kampanje, pa se ona tako prošetala u savršenom izdanju sačinjenom od crnog kombinezonda sa kaišem, zlatnim nakitom i glamuroznim naočarima. Kosa joj je bila zalizana, a ono što je istakla, to su njene pune usne i to crvenim karminom.

Da je ovo godina Eve Hercigove dokaz je i da se pre samo nekoliko dana pojavila i na naslovnoj strani Veniti Fera gde je pokazala svoju i dalje savršenu figuru.

Hercigova je rođena u bivšoj Čehoslovačkoj 1973. godine, u malom planinskom selu, daleko od velikih gradova i svetskih modnih prestonica. Ali, prilikom jedne posete Pragu kada je imala 16 godina, Eva je naletela na prijateljicu koja joj je rekla o nadolazećem manekenskom takmičenju koje je sponzorisao Metropolitan Models. Eva se prijavila, pobedila, a šest meseci kasnije u jednoj je ruci imala kartu u jednom smeru do Pariza, a u drugoj unosni manekenski ugovor.

Eva Hercigova
foto: Profimedia

Najpoznatijoj Čehinji u svetu modelinga nije dugo trebalo da dospe u elitni svet lepotica s prvom velikom kampanjom za Guess. Kasnije je usledila i kampanja "Hello Boys" za Wonderbra koja se smatra jednom od najikonskijih kampanja svih vremena, a Evin dekolte postao je najpoznatiji dekolte u svetu.

Oglas je izazvao pravu senzaciju kada je predstavljen 1994. i bio je okrivljen za zaustavljanje saobraćaja i izazivanje nesreća dok su muškarci ujutro žurili na posao i zurili u Evu. Od tada su joj vrata vrhunskog modelinga bila otvorena, a Merilin devedesetih (kako su je prozvali) krasila je naslovnice svih velikih modnih biblija i bila glavno lice brojnih modnih linija na modnim pistama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs