NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU PRILIKOM KUPOVINE BLEJZERA ? 3 najvažnija saveta i smernice za nošenje vanvremenskog komada

Blejzer predstavlja klasiku u svetu mode i nešto što bi trebalo da poseduje svaki ormar.

Moda
Autor:
NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU PRILIKOM KUPOVINE BLEJZERA ? 3 najvažnija saveta i smernice za nošenje vanvremenskog komada
3 saveta na koja treba obratiti pažnju prilikom kupovine blejzera., Foto: Instagram

Blejzeri predstavljaju vanvremenske klasike, moguće ih je nositi na klasičan ali i na moderan način. Ovakav komad garderobe je nešto što bi trebalo da poseduje svaka dama obzirom da on nikada ne izlazi iz mode.

Mogućnosti kombinovanja su zaista bezbrojne tako da odgovara svim generacijama ali i stilovima oblačenja. Sa njim prosto nema greške ali ipak postoje stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine.

Kraljica Leticija
foto: Profimedia

Za mnoge dame predstavlja jedan od omiljenih klasika. Mogu se razlikovati po krojevima, bojama, dužinama...Najbitnije je da pronađete onaj model koji adekvatno pristaje vašem tipu građe.

Ženski sakoi i blejzeri su neizostavni komadi koji vremenom menjaju samo formu ali ne i svoju atraktivnost. Pustite mašti na volju.

Kejt Midlton
foto: Simon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na ove stvari bi trebalo da obratite pažnju prilikom kupovine blejzera:

1. KROJ

Ovo je uvek najvažniji faktor prilikom kupovine blejzera. Mora da odgovara dužini ramena i ruku kako bi odao profesionalan utisak (naravno ovo pravilo važi ukoliko ga kupujete za neke formalnije prilike).

Dženifer Lopez, Kejt Midlton, Megan Markl
foto: Profimedia

2. BOJA

Jedno od prvih pitanja koje morate sebi da postavite pre kupovine blejzera je kako želite da se on koristi u vašoj garderobi? Da li je ovo osnovni komad koji treba da posedujete u crnoj ili beloj boji da bi mogli da ga kombinujete sa većinom stvari?

Ili je ovo komad kojim s vremena na vreme želite da transformišete svoju odevnu kombinaciju? Ukoliko je ovo odgovor, kupite ga u nekoj smeloj boji i nosite kada želite da se izdvojite ili podignete celokupan stajling na viši nivo.

hajdi klum, sako, blejzer
foto: Profimedia

3. KVALITET

Namena blejzera je da traju duži vremenski period u našim ormarima. Zbog toga je veoma važno da on bude napravljen od dobrih i kvalitetnih materijala. Obavezno prilikom kupovine pročitajte etiketu kako bi se uverili u sastav materijala od kojih je izrađen.

To će vam dati uvid o kakvom se kvalitetu radi i koliko će sam komad zapravo biti trajan. Često brend diktira i sam cenu a to nije nužno povezano i sa kvalitetom proizvoda.

Takođe obratite pažnju na ukrojenost i postavu jer se to prvo uništava čestim nošenjem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs