TRI PREDLOGA FRIZURA ZA DAME PREKO 40 GODINA: Pravila ne postoje ali ovakve frizure zaista laskaju i podmlađuju

Kosa je vaš lični pečat i svakako je vaša frizura individualna stvar ali uz ove male savete stručnjaka evo kako da ona izgleda još bolje!

Moda
09:40h Autor:
TRI PREDLOGA FRIZURA ZA DAME PREKO 40 GODINA: Pravila ne postoje ali ovakve frizure zaista laskaju i podmlađuju
Tri predloga frizura za dame preko 40. godina, Foto: Profimedia

Najbolja frizura za žene starije od 40 godina? Šta god čini da se žena oseća udobno i samouvereno. Uprkos onome što ste možda čuli, kada su u pitanju „prave” frizure za žene starije od određenog uzrasta, ne postoje stroga pravila.

Na primer, jedan od najvećih mitova o kosi je da starije žene ne mogu imati dugu kosu. „Kosa je veoma ličan izbor i trebalo bi da odražava vaš individualni stil“, kaže Mark Daniels, frizer u salonu Nunzio Saviano u Njujorku. „Sve se svodi na to šta vas čini da se osećate dobro.“

Međutim, postoje određeni stilovi koji su laskaviji jer se vaše karakteristike i kosa menjaju sa godinama, a možda ćete imati drugačije ciljeve ili potrebe od frizure kasnije u životu.

Na primer, možda ste u svojim 20-im i 30-im godinama želeli da isprobate sve najtoplije trendove boja, ali sada samo tražite najbolju boju kose za ton vaše kože. Ili možda želite frizuru kojoj je potrebno samo nekoliko minuta da izgleda fantastično ili frizuru koja vas čini mlađim. Evo nekih predloga:

DUGA TALASASTA KOSA

Duga kosa sa blagim talasima zaista može biti jedna od najboljih frizura za žene preko 40 godina. „Izgleda da postoji stara priča da se duga kosa kod zrelih žena izjednačava sa pokušajima da budu mlađe“, kaže frizerka Kristin Braun, globalni ambasador Olaplek-a. „Mislim da je to apsolutno smešno i tako daleko od istine. Braun kaže da duga kosa zapravo može omekšati vaše crte lica, koje imaju tendenciju da postanu oštrije kako starite. Da biste dobili meke talase poput ovih koristite okruglu četku dok sušite kosu ili razmislite o proizvodima za uvijanje bez toplote sa kojima možete i da prespavate i ujutru imate frizuru.

Džulija Roberts
foto: Jen Lowery / The Mega Agency / Profimedia

KRATKI BOB

Od kratka kose do brade možete postići iznenađujuće raznovrsne frizure. Bilo da je ravna, u blagim talasima i sa velikim loknama. Daje neki sofisticirani izgled vašem licu i naglašava ženstvenost. Možete imati i blage slojeve kako bi frizuri dali malo više strukture i dimenzije. Takođe se možete poigrati i sa različitim nijansama pramenova. Kao i za prethodni tip frizure, savetujemo proizvode za uvijanje bez toplote kako bi što manje oštećivali kosu.

Naomi Vots
foto: Profimedia

DUGI BOB

Vrlo slična prethodnoj frizuri samo dužina kose varira ispod ramena. Može vam dati punoću licu i učiniti vas mlađim. Možete naglasiti volumen kose blagim tapiranjem i takođe ne ov frizura ne mora biti potpuno ravna već kao i za kratki bob možete napraviti blago stepenovanje. Ovakav tip frizure je idealan kako za ravnu kosu tako i za blago talasasto stilizovanje.

Dženifer Aniston
foto: Shutterstock

Najbitnije je da vam kosa bude negovana i zdrava. Ukoliko je tretirate različitim uređajima za stilizovanje obavezno je pre toga dobro hidrirajte maskama ili zaštitite proizvodima za zaštitu kose od visokih temperatura.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs