GLASAJTE!

ONE KRŠE PRAVILA,BAVE SE MODOM,NE ZANIMAJU IH STROGA PRAVILA: Koja je po vama najbolje obučena dama plave krvi? (ANKETA)

Novac vam može kupiti odeću i usluge stilista, ali ipak vam ne može dati garanciju da ćete izgledati dobro u tome što nosite.

Moda
12:07h Autor:
ONE KRŠE PRAVILA,BAVE SE MODOM,NE ZANIMAJU IH STROGA PRAVILA: Koja je po vama najbolje obučena dama plave krvi? (ANKETA)
Foto: Profimedia

Novac ne kupuje samouverenost, osećaj samopouzdanja i stav, koji su ključni za to da odećom koju birate ostavljate željeni utisak. Kada se raspravlja o stilu bogatih i slavnih, uvek se kao argument ističe da si oni mogu priuštiti skupocenu garderobu, pa im je lako da izgledaju dobro.

Međutim, mnogo je bogatih osoba za koje sigurno ne biste rekli da imaju stila. Dame u nastavku ipak ne pripadaju toj kategoriji. Istina, one imaju ogroman budžet za šoping i pristup kreacijama najboljih modnih kuća, ali sve to ne bi značilo ništa da svoje kombinacije ne nose sa stavom.

U pitanju su najbolje stilizovane kraljice i princeze na svetu. Ove dame modni kritičari izdvajaju kao najbolje zato što uvek naprave mali pomak od klasične kraljevske mode, koja diktira drugačije standarde odevanja. Baš nikad nisu obučene neprimereno, ali na prvi pogled je jasno da ne robuju pravilima kraljevske mode i upravo se zbog toga razlikuju od ostalih.

1. PRINCEZA MARIJA OLIMPIJA OD GRČKE I DANSKE

Jedina ćerka grčkog princa Pavlosa zaljubljena je u modu još od detinjstva. Imala je 11 godina kada su je roditelji odveli na prvu reviju visoke mode. Sa 17 godina stažirala je u modnoj kući Dior, potom je studirala fotografiju u Školi dizajna Parsons, a na kraju je diplomirala modni biznis i marketing u njujorškoj školi Gallatin.

2. KRALJICA RANIJA OD JORDANA

Jordanska kraljica godinama je apsolutna ikona kraljevske mode, ali nalazi se i na klasičnim listama najbolje odevenih žena na svetu. Krasi je neverovatna elegancija, koja do izražaja dolazi i uz pomoć odevnih komada najboljih svetskih modnih kuća.

3. PRINCEZA SIRIVANAVARI NARIRATANA OD TAJLANDA

Tajlandska princeza redovna je gošća prvih redova na nedeljama mode, a i sama se oprobala u dizajnu. Na Pariškoj Nedelji mode debitovala je s kolekcijom pod nazivom Prisustvo prošlosti, u kojoj je reinterpretirala tradicionalne tajlandske kostime.

4. PRINCEZA DINA ABDULAZIZ AL SAUD OD SAUDIJSKE ARABIJE

Saudijska princeza neguje modni stil pomalo neočekivan za jednu pripadnicu kraljevske porodice, ali upravo je zbog toga stručnjaci proglašavaju jednom od najbolje stilizovanih žena u modnim krugovima i šire. Vlasnica je dva ekskluzivna butika D'NA u Rijadu i Dohi i potpuno je posvećena modi.

5. KRALJICA LETICIJA

Za razliku od većine dama s ovog spiska, kraljica Leticija u javnosti se češće pojavljuje u odevnim komadima komercijalnih modnih brendova, i to onih koji potiču iz njenezemlje, kao što su Zara, Mango i Masimo Duti. Pravi je primer kako žena može izgledati kao milion dolara i u haljini za 3.000 dinara.

6. KLOTILDA SAVOJSKA, PRINCEZA OD VENECIJE

Klotilda Koru poznata je francuska glumica koja je titulu princeze od Venecije stekla udajom za Emanuela Filiberta Savojskog, unuka poslednjeg Italijanskog kralja. I njen je stil pravo osveženje kada je u pitanju kraljevska moda.

7. ŠEIKA MOZA BINT NASER

Supruga bivšeg katarskog emira neguje elegantan i prepoznatljiv stil. Vešto kombinuje modernu zapadnjačku odeću s tradicionalnim arapskim odevnim komadima, a njen garderober čini i neverovatna kolekcija odeće najpoznatijih modnih kuća i dizajnera.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs