dobio vrednu nagradu

NJEGOV MODNI SAVET VREDI ZAPAMTITI: Tomi Hilfiger otkriva kojih 5 komada svaka žena treba da ima u svom ormanu! (FOTO)

Tomi Hilfiger, tvorac jednog od najprepoznatljivijeg modnog brenda koji je bukvalno utkan u američku kulturu, decenijama uspešno prati, ali i diktira trendove, primio je nagradu za izvanredna dostignuća na dodeli modnih nagrada, a tim povodom sam dizajner osvrnuo se na svoju bogatu karijeru, ali i otkrio pet ključnih komada koje svaka žena mora da ima u ormaru - savet koji se svakako isplati poslušati

Moda
09:18h Autor:
NJEGOV MODNI SAVET VREDI ZAPAMTITI: Tomi Hilfiger otkriva kojih 5 komada svaka žena treba da ima u svom ormanu! (FOTO)
Tomi Hilfiger sa suprugom, Foto: Profimedia

Privlačnost koja se krije iza brenda Tomi Hilfiger, negde je na granici između prepi i sportskog stila, svakako neko ko vešto odoleva trendovima. Prvo usvojen u američkim kampusima, brend je zatim zauzeo hip-hop scenu s predvodnicima kao što su Snup Dog , P. Didi, Alaja. Nagrađen za svoju neverovatnu karijeru i izvanredan uspeh u modnom svetu u sklopu Fashion Awards-a, slavni dizajner otvoreno priča svoju priču o uspehu i svojoj viziji mode.

Fashion Awards je proslava kreativnosti, talenta i inovativnog rada u svetu mode. Ali, ono što je najvažnije, predstavlja prikupljanje sredstava za podrđku British Fashion Council Foundation-a, organizacije koja radi na pružanju podršci sledećoj generaciji talenata i poboljšanju jednakosti i mogućnosti u modnoj industriji.

- Za mene, ova nagrada naglašava važnost iskorišćavanja moći mode za postizanje pozitivnih promena. To je bila moja misija od samog početka i po tome želim da me pamte: da brinem o drugima i činim razliku u svetu- kaže slavni dizajner.

- Moda je san i strast od moje tinejdžerske dobi. Svaki dan se budim uzbuđen jer ne znam što mogu da očekujem. Ono što volim kod mode je to što se stalno razvija i što je svaka sezona novi izazov – uvek se nešto novo nauči i otkrije. Inspiraciju pronalazim svuda, u umetnosti, muzici ili ljudima koje vidim na ulici. Novi talenti se pojavljuju širom sveta i donose dašak svežeg vazduha u ovaj sektor. Nadahnuti su vrednostima, brigama i željama nove generacije, prihvaćajući raznolikost, uključenost i održivost. To mi daje energiju, jer je jasno da ima još puno posla - otkriva Tomi Hilfiger u intervjuu za Vog.

Kako kaže, njegov otac je njegovao BCBG stil, odnosno Bon Chic, Bon Genre ili 'dobar stil, dobar stav', a upravo je to imalo snažan uticaj na njega, na kraju postavši potpisom samog brenda. Kasnije, kao tinejdžer, inspirisao ga je stil njegovih omiljenih rok zvezda.

Taj stil nisam mogao da kopiram u svom rodnom gradu. Zato sam doneo te rok komade koje sam voleo iz Njujorka i prodavao ih u zadnjem delu svog Folksvagena. Na kraju su to bili prvi koraci na mom modnom putu,' otkriva Hilfiger i dodaje:

- Imam toliko uspomena, ali jedan od najvažnijih trenutaka u mojoj karijeri bio je kada sam video svoje ime na bilbordu Tajms Skvera u Njujorku 1985.

Kako kaže, prepi stil neminovni je potpis brenda, ali uvek nastoji da drži korak s pop kulturom kako bi ostao savremen danas i kultan u budućnosti.

- Pop kultura, a posebno hip-hop muzika inspirisali su me u najzgodnijim aspektima uličnog stila i obrnuto. Brend nastavlja da se razvija, raste i , ali radi se o balansiranju s tradicijom: naš prepi kul utkan je u američki DNK, a čekaju nas uzbudljivi preokreti po pitanju onoga što moda i kultura imaju danas da ponude - dodaje.

Ovaj tvorac prepoznatljivog stila, večne klasike koja je uvek u trendu, otkriva i pet ključnih komada koje bi svaka žena morala da ima u svom ormaru.

- Verujem u udobne, sofisticirane i svestrane klasike koji vas mogu pratiti od jutra do večeri, od kancelarije do restorana - kaže Hilfigeer pa kao pet ključnih komada izdvaja:

  1. Bela košulja s dugmićima
  2. Dobro krojene farmerice
  3. Klasičan sako
  4. Klasičan kaput
  5. Upečatljiv sat ili komad nakita

- Moda je savršen način da izrazite svoju kreativnost i pokažete svetu ko ste zaista. To nije poseban trend ili komad, već identitet. Želim da se svi osećaju sigurno u onome što nose i želim da stvorim uzore koji pomažu ljudima da izrdaze svoju individualnost na autentičan način - kaže i napominje da su mu modni uzori heroji rokenrol scene.

- Jako sam želeo da budem muzičar, ali nisam znao da pevam ni da sviram gitaru, pa sam se obukao kao moji idoli. Upravo me ta kul i buntovna moda podstakla da poželim da postanem dizajner. Muzika je oduvek bila deo mene i nastavlja da inspiriše kolekcije koje danas dizajniram, a rad s ikonama pop kulture važan je deo nasleđa našeg brenda - objašnjava.

Po pitanju budućnosti Hilfiger je vrlo optimističan, pun planova i poručuje da najbolje tek dolazi.

- Ima još toliko stvari koje želim da postignem. Posebno sam uzbuđen zbog naših napora po pitanju održivosti okoline i želim da nastavim da ostvarujem ​​veliki napredak u ovom području. Takođers e nadam da ću nastaviti s pozitivnim promenama u modnom krajoliku kroz naš program 'People's Place'. Evolucija Metaverzuma takođe otvara celi novi svet mogućnosti. Više nego ikad, digitalne inovacije i tehnologija omogućuju stvaranje novih i smislenih veza, bilo kroz proizvode, događaje ili kampanje. Još uvek radimo na stvaranju kako će izgledati naša budućnost, ali obećavam vam da će biti uzbudljivo. Kao što uvek kažem, najbolje tek dolazi!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs