KO JE DAFNE GINIS?

ONA JE BASNOSLOVNO BOGATA NASLEDNICA I MAJKA TROJE DECE: Nosi visoku modu 24 sata, inspiriše modne dizajnere godinama!

Ona je mistična, svoja i neverovatno hrabra!

Moda
14:09h Autor:
ONA JE BASNOSLOVNO BOGATA NASLEDNICA I MAJKA TROJE DECE: Nosi visoku modu 24 sata, inspiriše modne dizajnere godinama!
Dafne Ginis, Foto: Profimedia

Dafne Ginis, naslednica čuvene Ginisove porodice i bivša supruga poznatog grčkog milijardera Spirosa Niarčosa, u svetskim modnim krugovima poznata je kao kraljica ekscentričnosti koju prijatelji više ne smatraju osobom već, kako ističu, institucijom, konceptom i filozofijom za sebe. Deluje kao lepša i mlađa verzija čuvene Kruele de Vil koja svojim kombinacijama čini da se svi prisutni osete potpuno jednostavnim.

Njen pomalo filmski i nadrealni stil odskače od svega na šta smo navikli budući da Dafne izgleda kao kraljica vampira odevena u ručno pravljenu kreaciju najvećih modnih kuća. Frizura za koju kaže da je nastala greškom frizera, danas je njen zaštitni znak koji dodatno utiče na njen vampirski izgled. Poznata je po tome kako kombinuje grube, kožne i metalne asesoare sa ženstvenim elementima u vidu nabora i čipke, kao i po posebnim detaljima poput metalnih rukavica i manžetni.

Dafne ističe kako je za njenu sklonost avangardi delimično odgovorno druženje sa inovativnim umetnicima sedamdesetih godina. Na pitanje kako je razvila tako poseban lični stil, ona odgovara da je odrasla u umetničkoj koloniji blizu Barselone, sa Salvadorom Dalijem kao komšijom, tako da je njen osećaj za modu obojen od rane mladosti.

Iako je prijateljica sa mnogim vrhunskim dizajnerima, Dafne insistira na kupovini svoje odeće. Ono što je posebno interesantno i nesvakidašnje jeste to da ona nikad ne pozajmljuje komade garderobe kao holivudske glumice i smatra da je čitav proces pozajmljivanja haljina za dodelu nekih nagrada – uvredljiv.

"Ako vidim da je glumica nosila neku haljinu, ne želim je više!”

Za Dafne je moda umetnost i ona je živi.

Ona 24 sati dnevno nosi "couture" odeću. Ne kupuje ništa drugo. Neki komadi koje ima danas vrede i do 100.000 evra. Rani radovi Žana Pola Gotjera ili Džona Galijana su joj najdraži. Jednom je izjavila da se i po kući oblači u ručno rađenje komade koje ima i preko dvadeset godina, i kako se tako pravljena odeća nikada ne menja i ne propada. Zato valjda i vredi toliko.

Pogledajte i turu njenog stana u Njujorku:

Ona je umetnica i kreatorka. Ona je jedna od najneobičnijih osoba u svetu mode, koju su kolege smatrale fenomenom i modnim unikatom. Njen stil je nemoguće definisati jer, kako je govorila, ona ne prilazi modi, već moda prilazi njoj. Živi za visoku modu, strastveni je kolekcionar ekscentričnih dizajnerskih komada koje često nosi. Svaki par njenih cipela je kao arhitektonsko delo s vrtoglavom visinom potpetica, a nakit kao da je direktno izašao iz bajke. I zato ne čudi što je modni kreatori obožavaju i što je često zovu na svoje modne revije kao manekenku. Među njima su najveća imena visoke mode: Valentino, , Tom Ford, Džon Galijano. To je rado činio i pokojni Aleksandar Mekvin, koga je Dafne posebno cenila.

Sve u vezi s njom je teatralno i mistično, ona je osoba za koju je svaki trenutak kao pozorišna predstava.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs