Nove ambasadorke lepote

Srpske manekenke osvajaju svet: Antonina Petković i Kristina Andrejević

Antonina Petkovićje dala ekskluzivni intervju za američki Vogue, a Kristina Andrejevic je novo lice modne kuće Celine
Moda
02:38h
Srpske manekenke osvajaju svet: Antonina Petković i Kristina Andrejević
1 / 5

Nova zvezda u usponu, po ocenama američkog Vogue-a, prelepa Čačanka Antonina Petković, za novo izdanje magazina Teen Vogue govori o karijeri, muzici i životu u Njujorku i rodnoj Srbiji. Između ostalog, Antonina u intevjuu govori o svojim omiljenim dizajnerima Karl Lagerfildu (Karl Lagerfeld) i Doni Karan (Donna Karan) i ističe da joj je svaki trenutak na nedelji mode u Njujorku bio poseban i divan. Na pitanje novinarke koju muziku sluša na iPod-u, Antonina odgovara da ima mnogo muzike srpskih izvođača, kao sto su Vlado Georgijev, Đorđe Balašević, ali i dosta pesama Rijane (Rihanna) i Bruno Marsa.

Antonina Petković otkrivena je na Elite Model Look izboru, a već je radila sa najvećim dizajnerima poput Viktorije Bekam (Victoria Beckham) i Vivijan Vestvud (Vivenne Westwood), a po ocenama modnih stručnjaka upravo ova prelepa Srpkinja je sledeća zvezda modelinga.

Kristina Andrejević se ovih dana sprema da otputuje u Pariz gde će učestvovati na nedelji visoke mode. Ona je bila jedna od finalistkinja prošlogodisnjeg Dahlia Elite Model Look izbora, a svoju karijeru započela je u januaru u Elite Parizu. Nedavno je izabrana za zaštitno lice Celine-a i u Parizu je snimila katalog za ovu uglednu modnu kuću.

Inostrani direktori najboljih svetskih agencija kao i kasting direktori najvećih modnih kuća poput Valentino, Chloe, Givenchy, oduševljni su dvema devojkama iz Srbije. Svake sezone, nekoliko stotina novih lica iz celog sveta dolazi u najveće modne centre, a svega desetak svojom pojavom i profesionalnošću ostavlja ustisak na modne eksperte, poput Antonine i Kristine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs