uživajte

Gde je crveni tepih, tu su i najlepše toalete: Počeo 72. Kanski festival! (FOTO)

Evo koje su toalete obeležile crveni tepih prve večeri festivala!

Moda
22:53h Autor:
Gde je crveni tepih, tu su i najlepše toalete: Počeo 72. Kanski festival! (FOTO)
Foto: Profimedia

Glumci Šarlot Genzbur i Havijer Bardem otvorili su 72. Međunarodni festival u Kanu, na kojem se do 25. maja očekuje veliki broj zvezda, među kojima Kventin Tarantino, Pedro Almodovar i Terens Malik.

Glumački duo je na francuskom i španskom rekao: "Počelo je".

Festival otvara ostvarenje "The Dead Don't Die" (Mrtvi ne umiru) američkog nezavisnog reditelja Džima Džarmuša, koji je 1984. godine dobio Zlatnu palmu za film "Čudnije od raja".

Glavnu nagradu će uručiti žiri čiji je predsednik meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu. U žiriju su, između ostalih, američka glumica El Fening, francuski autor stripova Enki Bilal i reditelji iz Grčke i Francuske, Jorgos Lantimos i Roben Kampijo.

Pored Zlatne palme od 2000. godine dodeljuje se "mini-palma", umanjeni model Zlatne palme, za najboljeg glumca i glumicu, kao i nagrada u sekciji "Određeni pogled".

U okviru Kanskog festivala dodeljuje se nagrada Fripesci, priznanje međunarodnog žirija kritičara, odnosno Međunarodne federacije kinematografije, kao i Kvir palma, nezavisna nagrada za film koji se bavi pitanjima LGBT populacije.

Evo koje su toalete obeležile crveni tepih prve večeri festivala:

1 / 14 Foto: Profimedia

Kako vam se dopadaju? Podelite sa nama u komentarima!

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs