Sada upozorava sve žene

Zbog bubuljice završila u urgentnom: Greška koja ju je skoro koštala života! (FOTO)

Kejti je završila u urgentnom gde su je lekari šokirali dijagnozom
Medicina
15:10h Autor:
Zbog bubuljice završila u urgentnom: Greška koja ju je skoro koštala života! (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter / Katiewright

Volite da cedite bubuljice? Nakon ove priče možda to više nikada nećete uraditi. Devojka po imenu Kejti Rajt je primetila jednu bubuljicu na svom čelu. Bubuljica nije bila toliko velika, ali devojka je odlučila da je iscedi. I to je najveća greška koju je uradila.

Na ovom delu lica nikad ne smete da cedite bubuljice: Dermatolog upozorava na fatalne posledice!

Kada je počela da je cedi, iz nje nije ništa izlazilo nego je crvenilo počelo da se širi oko mesta koje je izgledalo kao bubuljica.

"Bilo ju je teško iscediti, izgledalo mi je kao urasla dlaka, a ne bubuljica", ispričala je Kejti.

Sat vremena nakon pokušaja ceđenja, celo lice joj je oteklo. Nekoliko sati kasnije, Kejti je otišla u urgentni. Lekari su joj rekli da to nije bila bubuljica, već ozbiljan slučaj celulitisa, odnosno bakterijske infekcije koja se širi po koži i potkožnom tkivu.

Uništava viruse, gljivice i bakterije: Ovo ulje morate da imate u kući!

"Znala sam da nešto nije u redu jer je otok postajao sve topliji i bolniji. Infekcija se jako brzo širila da mi je skoro došla do očiju i mozga što je moglo da bude kobno za mene, mogla sam da oslepim ili da imam trajna oštećenja mozga. Srećom, na vreme sam otišla lekaru i sada se oporavljam", ispričala je Kejti.

Devojka je infekciju verovatno dobila zbog bakterija koje su se nalazile na njenoj četkici za olovku za obrve koju je svakodnevno koristila. Zbog toga savetuje svim devojkama i ženama da obavezno čiste svoj pribor za šminkanje.

"Preporučujem da ga perete, a ponekad je dovoljno i da ga dobro istrljate alkoholom, to vam može spasiti život", rekla je ona.

Kako sami navlačimo bolesti na sebe: 7 delova tela koje ne smete da dirate rukama!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs