Obratite pažnju

Prevencija raka pankreasa kod žena: Ova količina orašastih plodova je dovoljna!

Naučnici sa Medicinske škole Harvard došli su do otkrića da konzumiranje orašastih plodova smanjuje rizik od raka pankreasa kod žena, a pomažu i kod mršavljenja
Medicina
01:58h Autor:
Prevencija raka pankreasa kod žena: Ova količina orašastih plodova je dovoljna!
Foto: Shutterstock

Žene koje rado uživaju u ukusima badema, lešnika i oraha izložene su manjem riziku od raka pankreasa, pokazalo je istraživanje, a prenosi Stvarukusa.rs.

Naučnici sa Medicinske škole Harvard došli su do otkrića da konzumiranje orašastih plodova smanjuje rizik od raka pankreasa kod žena.

Rak pankreasa: Teško se otkriva, zato je najvažnija prevencija!

Studija je pokazala da uzimanje porcija od 28 grama orašastih plodova najmanje dva puta nedeljno smanjuje rizik od kancera. U obzir nisu uzeti brojni faktori rizika koji mogu dovesti do pojave raka, kao što su godine, visina, gojaznost, pušenje, dijabetes i način ishrane.

U istraživanju su korišćeni podaci prikupljeni od 75.680 žena, a naučnici su ispitivali njihove navike koje se tiču konzumiranja orašastih plodova, kao što su lešnici, orasi, pistaći i bademi.

Pored toga što imaju manji rizik da obole od raka, osobe koje često jedu orašaste plodove imaju i manju kilažu, pokazalo je istraživanje.

Pomažu da smršate: 7 kaloričnih namirnica koje možete da jedete bez griže savesti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs