Svakome može da se desi

Platila je sopstvenu smrt: Sada upozorava druge da ne ponavljaju njenu kobnu grešku! (VIDEO)

Uprkos molbama svoje majke da prestane sa tim kada je zašla u kasne 20-e godine, Ešli je mislila da je imuna na opasnosti. Nažalost, nije bila u pravu
Medicina
06:30h Autor:
Platila je sopstvenu smrt: Sada upozorava druge da ne ponavljaju njenu kobnu grešku! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Web Team

Američka Agencija za hranu i lekove procenjuje da oko 30 miliona Amerikanaca godišnje koristi solarijum, uključujući 2,3 miliona tinejdžera. Prema USA Today, solarijumi su krivi za više od 400.000 slučajeva raka kože svake godine.

Ešli Trener često je odlazila u solarijum. S obzirom da živi u Vašingtonu, to je bio jedini način da ima bronzani ten cele godine. U solarijum je počela da odlazi još kao srednjoškolka, a s godinama je njena navika prerasla u opsesiju.

Manekenka umire zbog solarijuma: Ostala bez oka, rak se proširio, a samo je htela da pocrni (FOTO)

Foto: Printscreen Youtube / Web Team
Foto: Printscreen Youtube / Web Team

Zavisnost od solarijuma

Prema Skin Cancer Foundation, UV zraci podstiču stvaranje endorfina, hormona sreće ili zadovoljstva što s vremenom može da dovede do zavisnosti. Uprkos molbama svoje majke da prestane sa sunčanjem kada je zašla u kasne 20-e godine, Ešli je mislila da je imuna na opasnosti. Ignorisala je leziju koja joj se pojavila na koži. Kada je lezija postala previše bolna, odlučila je da poseti dermatologa.

Sa 33 godine dijagnostikovan joj je melanom. Tumorski i limfni čvorovi su uklonjeni, a nakon tri godine, rak se povukao. Ali, u novembru 2009. godine, Ešli je primetila crnu i plavu kvržicu na desnoj butini. Melanom se vratio, a ovoga put prognoze nisu bile nimalo ohrabrujuće. Ešli je tada krenula u misiju širenja svesti o opasnostima solarijuma i ne korišćenja krema sa zaštitnim faktorom.

Telo uvek šalje prave signale: Kada je vreme za 6 spasonosnih pregleda?

Drugi put, nažalost, nije bilo spasa

Iz bolničkog kreveta jednoj televizijskoj stanici dala je intervju. Pola lica joj je bilo paralizovano zbog tumora.

"Potrošila sam puno novca da bih bila tu gde jesam", rekla je. "Bukvalno sam platila za pojavu te strašne bolesti koja me ubija."

Na samrtničkoj postelji, Ešli je rekla: "Ako postoji samo jedna osoba na koju mogu da utičem, to je za mene najlepši poklon koji nekome mogu da dam."

Nažalost, 15. marta 2013. godine Ešli je preminula nakon sedam godina borbe s melanomom.

Bila je lepa kao lutka: Gorka cena mode zauvek ostavila ožiljak (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs