Tragično saznanje

Mislili da je trudna, šokirala ih dijagnoza: Devojka (18) nikada neće moći da ima decu! (VIDEO)

Oduvek sam sanjala o svojoj deci i porodici. Mnogo volim decu, pa me saznanje da nikad neću imati dete sa svojim genima i svojim karakteristikama slomilo, rekla je ova mlada devojka
Medicina
20:12h Autor:
Mislili da je trudna, šokirala ih dijagnoza: Devojka (18) nikada neće moći da ima decu! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/EK Baad

Rajli Benado (18) otišla je kod lekara zbog "trudničkog" stomaka. Nakon pregleda, lekari su joj rekli da boluje od karcinoma jajnika. Mlada Amerikanka iz Kalifornije podelila je s javnošću svoju dirljivu, ali tragičnu objavu o odluci da se u dobu od samo 18 godina podvrgne histerektomiji.

Rajli, navijačici i učenici, su odstranjeni jajnici i materica nakon što joj je dijagnostikovan treći stadijum karcinoma jajnika. Sve je počelo kada je Rajli otekao stomak. Osećala je bol u karlici, pa je posetila lekara.

Žene sve ranije ulaze u menopauzu: Izbegnite ove glavne uzroke problema!

"Stomak mi je izgledao kao da sam u petom mesecu trudnoće. Lekari su mi uradili test na trudnoću koji je, naravno, bio negativan – još sam devica", rekla je u svojoj dirljivoj objavi.

Lekari su zatim uradili ultrazvuk. Nakon nekoliko dana Rajli je rečeno da postoji 98 odsto šanse da ima rak jajnika. Na jednom jajniku je imala tumor veličine 13 centimetara.

Mislila je da nikada neće postati majka: Iako rođena bez materice, rodila je blizance! (FOTO)

"Nisam mogla da verujem u ono što čujem", kazala je Rajli koja je nedavno maturirala. Karcinom joj je dijagnostikovan 23. septembra, a tri dana nakon toga Rajli je bila na operaciji.

"U ovim godinama odstranjivanje reproduktivnih delova tela nije samo zastrašujuće nego mi je i slomilo srce. Oduvek sam sanjala o svojoj deci i porodici. Mnogo volim decu, pa me saznanje da nikad neću imati dete sa svojim genima i svojim karakteristikama slomilo", rekla je Rajli u svojoj dirljivoj poruci s ciljem podizanja svesti o važnosti ranog dijagnostikovanja raka jajnika. Rajli i njeni prijatelji pokrenuli su GoFundMe kampanju pomoću koje skupljaju novac za plaćanje njenih skupih medicinskih troškova.

Uradite test: Koja su najvažnija pitanja za ginekologa

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs