Najefikasniji način

Kinezi zbog glavobolje ne piju lekove: Ovako se rešavaju bola! (FOTO, VIDEO)

Kineska metoda lečenja poznata kao akupresura objašnjava da na ljudskom telu postoje određene antistres tačke čijom stimulacijom telo počinje da se opušta i oslobađa stresa
Medicina
10:50h Autor:
Kinezi zbog glavobolje ne piju lekove: Ovako se rešavaju bola! (FOTO, VIDEO)
Foto: Thinkstock

Stres je svakodnevna pojava koju većina nas proživljava. Osim nervoze, stres ima i brojne fizičke simptome poput glavobolje, manjka energije, pada imuniteta, pa čak i smetnji sa probavom. Kineska metoda lečenja poznata kao akupresura objašnjava da na ljudskom telu postoje određene antistres tačke čijom stimulacijom telo počinje da se opušta i oslobađa stresa.

Jedna takva zove se Shen Men. Shen Men u slobodnom prevodu znači "vrata raja", a pritiskom na ovu antistres tačku smanjuje se stres, povećava energija, jača imunitet i ublažava osećaj bola. Tačka se nalazi na unutrašnjem gornjem delu uveta, a laganim trljanjem ona postaje aktivna.

Otac mu otkrio vekovima čuvanu tajnu: Najstarija metoda lečenja u Kini čuva od svih bolesti!

Donosimo uputstva za masažu Shen Men tačke kojom ćete opustiti telo i duh:

1. Štapićem za uši pritisnite tačku na uvetu i nežno je masirajte.2. Dišite polako i duboko i osluškujte udah i izdahe.3. Dok udišete gledajte u levu, a tokom izdisaja u desnu stranu, ali bez okretaja glave.4. Postepeno ćete osetiti kako se vaše telo opušta, a simptomi stresa smanjuju.

Lezite na stranu i stavite hidrogen u uvo: Za 5 minuta osetićete olakšanje!

Kako da masirate ovu tačku pogledajte na snimku:

Saveti: Tačku na uvetu možete da masirate i vrhovima prstiju. Masirajte tačku svaki put kada osetite da ste pod velikim stresom. Ovaj postupak možete da ponavljate svakoga dana pre spavanja.

Samo 45 sekundi je dovoljno: Masaža ove zone će vas preporoditi! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs