Obratite pažnju

Dva najgora položaja za spavanje: Evo zašto se budite izlomljeni i umorni!

Verovali ili ne, ovo može biti uzrok bolova u kičmi, glavi i mišićima, pa čak i preranog stvaranja bora
Medicina
18:40h Autor:
Dva najgora položaja za spavanje: Evo zašto se budite izlomljeni i umorni!
Foto: Shutterstock

Ako se i nakon 7 ili 8 sati sna osećate umorno i pospano, a nakon buđenja vas boli glava i mišići, definitivno može biti u pitanju poza u kojoj spavate!

Ovo su dve najgore, zbog kojih se nakon sasvim dovoljno sna osećate izlomljeno:

1. Spavanje na stomaku

Možda vam se čini da u ovom položaju istežete telo i ispravljate leđa, spavanje na stomaku zapravo ima potpuno suprotan efekat, koji ćete osetiti ujutro, nakon ustajanja iz kreveta. razlog tome jeste to što je u ovoj pozi vrlo teško zadržati prirodni i opušteni položaj kičme.

Isto tako, na ovaj način stvarate pojačani pritisak na prepone i ostale mišiće stomaka, nogu i ruku, što nadražuje nervni sistem organizma i može dovesti do zatezanja i bolova u mišićima. Slično je i sa položajem glave, koja je postavljena maksimalno u stranu, čime su tetive zategnute, živci pritisnuti, što može dovesti do bolova u vratu i neočekivane glavobolje.

Uradite ovo i zaspaćete za minut: Čudesan trik doktora Vejla!

2. Fetalni položaj

Iako je reč o položaju spavanja u kojem uživaju mnogi, pokušajte da napravite male, ali velike promene u spavanju i izbegavajte ga. U položaju fetusa kičma je savijena u oblik slova C, što nikako nije prirodno.

Takođe, u ovom položaju pate i vaša kolena koja, ako su dugo savijena u istom položaju, pogoršavaju cirkulaciju i izazivaju bolove u zglobovima. Isto tako, ova poza spavanja pritiska dijafragmu i time otežava disanje. Pritisak na grudi može izazvati tup bol, a pritisak na lice podstiče stvaranje prevremenih bora.

Ova poza je jedino dobra i korisna za trudnice, jer im smanjuje pritisak na stomak i olakšava disanje.

Kraljica (72) se podmladila i dobila bračnu ponudu: Moćna vodica pegla bore! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs