otkrila štaj e sve naučila

Vodič za mirnu bračnu luku: Ovo je ispovest žene koja je 12 godina u braku!

Svi romantični filmovi se završavaju slično: žena u beloj vjenčanici, cveće i presrećni mladenci koji će zauvek živeti srećno. Ali, stvarnost je malo drugačija

Ljubav i zavođenje
12:38h Autor:
Vodič za mirnu bračnu luku: Ovo je ispovest žene koja je 12 godina u braku!
Foto: Shutterstock

Ako je jedna osoba uvek u žurbi, a druga se ne trudi dovoljno, brak će se teško održati. Jedna žena je otkrila kako izgleda brak nakon 12 godina ljubavi, a njeni saveti će vas sigurno podstaći da razmislite.

Bright Side donosi 12 saveta žene koja je provela 12 godina u braku.

Strast će nestati

Početna strast će nestati s vremenom, ali prave veze održavaju se i nakon toga. Odnos treba biti stabilan i miran, bez puno svađa. Kad se vraćate kući s posla, trebalo bi da se osećate smireno jer idete u krug svoje porodice koja je topla i voli vas.

Brak nisu samo lepi trenuci

Nažalost, nijedan brak nije idealan. Zateći će vas bolesti, loše emocije, umor, nervoza ili ljutnja u vezi. Međutim, to je očekivano, a najvažnije je kako će se par nositi s ovim pojavama i probleme svesti na minimum.

Treba da budete slični

Kad zaljubljenost izbledi, otkrićete vaše razlike u mentalitetu, stavu prema životu, finansijama ili vaspitanju dece. Ne pokušavajte da oponašate bajke ili filmove, možda ste u braku, ali ste i različiti.

Muškarcu trebate dati prostora

Ako vaš suprug želi da ide napolje, druži se ili putuje – nemojte mu to uskraćivati. Zadržavanje osobe u vezi stvoriće probleme. Dopustite da osoba bude srećna i samostalno se razvija, ako nešto i pođe po zlu, poći će i bez vašeg zadržavanja partnera.

Ruše sve prepreke: Ove 2 osobine spašavaju brak i kada mislite da su sve lađe potonule!

foto: Profimedia

Razvijajte se zajedno

Ako se supružnici ne razvijaju zajedno, pre ili kasnije jedno od vas primetiće da ga druga osoba ograničava. Ne branite partneru da se razvija, ali važno je imati i zajednički interes.

Prihvatite sebe kakvi jeste

Možda vas neke navike partnera nerviraju, ne slažete se oko svega ili imate drugačiji pogled na određene teme, ali važno je da se razumete. Naučite kakve ste stvarno osobe, a ako želite promenu, podstaknite je na pozitivan način.

Supruga ne dolazi nakon dece i supružnika

Supruga se ne bi trebalo da se žrtvuje za muža ili za decu. Trebalo bi da se uzajamno pomažete te delite kućne i druge zadatke. Brak ne sme da spreči ženu da bude nezavisna i zanimljiva osoba.

Svako ima svoje želje i interese

Svaka osoba ima prava na privatni prostor i vreme za sebe. Možda u slobodno vreme trenirate, slikate ili se družite s prijateljima. Ali, važno je da ne zanemarite svoje interesne tačke, a takođe je bitno da se finansijski možete osloniti na sebe.

Imajte kućne ljubimce

Životinje su izvor neizmerne radosti i stvarno treba da ih u svojoj kući. Nebitno je da li je to pas, mačka ili hrčak, učiniće vaše okruženje, a i vas veselijim.

Ovaj ženski trik može da spasi i brak od propasti: Vratite lepe trenutke u vašu vezu!

foto: Profimedia

Slični temperamenti

Ako je jedna osoba uvek u žurbi, a druga jedva pomakne prstom – brak će se teško održati. Neodgovarajući temperamenti znaju stvoriti velike probleme i kasnije će nekoga zakinuti. Kako ćete izgraditi zajednički život kad se krećete različitim tempom?

Strastveni seks nije najvažniji

Nakon 12 godina braka, supruga je otkrila da je nemoguće imati jednaki nivo romantike i strasti kao nekad. Prelazite u mirniji period, ali ako su vam osećaji dovoljno jaki, nećete osetiti veće probleme. U vezama punim ljubavi čak i seks dođe na drugo mesto jer nije najvažnija stvar u odnosu.

Donošenje zajedničkih odluka

Ne morate da se slažetei oko svega, ali životne odluke bi trebalo da donosite zajedno i da se oko njih slažete.

Ispovest novopečene mame koja će vas ostaviti bez reči: Bilo mi je teško, ali ove 3 reči su me izvukle!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs