preminula snežana nikšić

KAKO SE SE ZAVOLELI SNEŽANA NIKŠIĆ I LJUBA TADIĆ: Bila je udata, ali to ga nije pokolebalo u osvajanju njenog srca!


Jednu od najlepših ljubavnih priča na domaćoj glumačkoj sceni doživeli su Snežana Nikšić i Ljubomir Ljuba Tadić, dva istaknuta imena srpske kinematografije.

Ljubav i zavođenje
12:19h Autor:
KAKO SE SE ZAVOLELI SNEŽANA NIKŠIĆ I LJUBA TADIĆ: Bila je udata, ali to ga nije pokolebalo u osvajanju njenog srca!
Foto: PrintscreenJutjub/Bimbros Beograd

Snežana Nikšić, glumica i supruga velikog Ljube Tadića, preminula je noćas u 79 godinu u Beogradu, posle duge i teške bolesti, potvrdili su za Kurir njene kolege.

Rođena Nišlijka bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica, a već sa 18 godina dobila je priliku da na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta igra naslovnu ulogu u komadu "Krotka".

Usledile su studije glume i niz filmskih uloga, između ostalog u ostvarenjima "Inspektor", "Sretni umiru dvaput", "Pre rata", "Na papirnatim avionima", "Priča koje nema", "Pozdravi Mariju" itd, piše Glossy.

Snežana je igrala i u više televizijskih drama i serija, a vodila je i obrazovne televizijske emisije. Bila je deo čuvenog filma "Majstori, majstori", čija se četrdesetogodišnjica nedavno obeležavala u Beogradu, ali glumica nije prisustvovala ovom događaju.

Poslednju ulogu odigrala je 2009. godine, u filmu "Hitna pomoć" Gorana Radovanovića.

Njen privatan život obeležio je legendarni glumac Ljuba Tadić.

Par se upoznao u Ateljeu 212 i slavni glumac je odmah poludeo za Snežanom.

Kada se desio sudbonosni susret, on je već bio u punoj kreativnoj snazi, a Snežana je na početku karijere. Tada je Ljuba bio u paklu zavisnosti od alkohola, a upravo Snežana mu je pomogla da se izbori i iz najtežeg perioda izađe kao pobednik.

- Ima čovek uspona i padova. To je bilo vreme mojih padova. Veliki ljudi imaju malu sujetu. Meni je trebao ceoi život da to naučim. Snežana me je izvukla iz tog pakla. Kad sam nju ugledao na probi u Ateljeu, kao da sam video Sunce", rekao je Ljuba svojevremeno.

Snežanina lepota a je očarala, a iako je u to vreme bila udata, on nije želeo da odustane od namere da je osvoji.

Kako je izjavio, nije sramota biti zaljubljen, a biti pristojan.

Ljuba je, mnogo godina nakon svega toga, ispričao kako je jednog dana jurio za njm ulicom Lole Ribara - i nije ga bilo sram jer se zaljubio a "zaljubljen čovek nema čega da se stidi, pod uslovom da je pristojan", pričao je on.

Snežana se kasnije razvela i započela zajednički život sa Ljubom.

To je bio početak ljubavne priče koja je trajala 25 godina, a rastavila ih je smrt glumca 28. oktobra 2005. godine.

Koliko sam bio obuzet njome najbolje će vam pokazati sledeća priča.

- Dosađivao sam joj posle probe da se vidimo. Ona je brzo koračala hodnicima Ateljea 212 i kasnije ulicom u nadi da ću odustati. “Ja sam udata žena”, ponavljala mi je. Kad je ušla u svoj spaček i pokrenula ga nisam odustao. Trčao sam Ulicom Lole Ribara za njom. Nije me bilo sram. Zaljubio sam se, a zaljubljeni čovek nema čega da se stidi, pod uslovom da je pristojan – ispričao je Ljuba jednom prilikom.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs