LJUBIO ŽENU KOJA JE SPOJILA HARIJA I MEGAN, PA JE ZAMENIO FATALNOM RUSKINJOM: Zbog moći se odrekla majke i sve gazila

Verenik Marije Šarapove je veliki bogataš koji voli umetnost, a imao je zanimljiv ljubavni život pre nje.

Ljubav
Autor:
LJUBIO ŽENU KOJA JE SPOJILA HARIJA I MEGAN, PA JE ZAMENIO FATALNOM RUSKINJOM: Zbog moći se odrekla majke i sve gazila
Marija Šarapova, Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Čuvena teniserka Marija Šarapova 19. aprila proslavlja svoj 36. rođendan, srećnija nego ikada. Otkako je odložila reket i okončala profesionalnu karijeru, čini se, da mnogo više svojim postupcima privlači pažnju i vrlo često se nalazi na naslovnim stranama. Od treće godine ispunjavala je želje svog oca, koji je u njoj video šansu da se, konačno, obogati. Zbog njega je postala drugačija osoba, iskren osmeh sa lica je nestao, sve dok nije upoznala engleskog bogataša Aleksandra Gilksoma.

Naime, Marija od 2018. godine uživa u ljubavi sa njim, a verili su se u decembru 2020.

Rekao sam da od prvog dana kada smo se upoznali. Ovo je bila naša mala tajna, zar ne?“, napisala je bivša teniserka na svom Instagramu.

Ostvarili su se i u ulozi roditelja u aprilu 2022, te su oboje vrlo posvećeni svom sinu i trude se da što više vremena provedu zajedno.

"Najlepši, najizazovniji i najveći poklon koji bi naša porodica mogla da traži“, napisala je uz fotografiju na kojoj pozira sa Aleksandrom, držeći svog sinčića.

Ko je Aleksandar?

Kao veliki zaljubljenik u umetnost, Aleksandar je 2010. godine sa grupom prijatelja osnovao aukcijsku kuću „Paddle8“, specijalizovanu za prodaju umetničkih dela, čime je na veoma neobičan način uvećao svoje bogatstvo.

Gilkes, koji ima reputaciju njujorškog Britanca sa dobrim vezama, najpoznatiji je po braku sa ženom koja je spojila princa Harija i Megan Markl - Mišom Nonu.

Kako se piše u stranim medijima, Aleksandrova bivša je omiljeni modni dizajner vojvotkinje od Saseksa. Romansu Gilkesom je započela 2003. godine, a par se venčao u Veneciji 2012. Međutim, brak se rasprao nakon samo četiri godine zajedničkog života.

Put do uspeha uz oca za kog niko nema lepe reči

Ruska teniserka iza sebe ima bogatu karijeru, u kojoj je osvojila sva četiri Grrend slem turnira i 2005. godine "zasela" na prvo mesto ATP liste gde je provela ukupno 21 nedelju.

Marija je rođena 19. aprila 1987. godine u ruskom gradu Nyagan od oca Jurija i majke Jelene. Dobila je ime Maša Jurjevna Šarapova, ali po dolasku u Ameriku promenila je ime u Marija jer joj je smetalo da joj ljudi izgovaraju ime kao da se zove Marsha.

Roditelji su joj živeli u drugom najvećem gradu Belorusije, Gomelu, koji je teško bio pogođen nakon nuklearne katastrofe u Černobilju. Nakon ove teške krize, sele se u Sibir malo pre Marijinog rođenja.

Kako je Marija govorila, pobegli su zbog nuklearne katastrofe, ali prijatelji i rođaci njenog oca kažu da je u venama Šarapovih samo novac, i da su se preselili zbog bolje zarade.

Marija Šarapova
foto: Printscreen Instagram / mariasharapova

Naime, on je želeo da postane profesionalni biciklista i skijaš, ali to mu nije pošlo za rukom. Nakon toga, primetio je izuzetnu koordinaciju pokreta kod svoje ćerke i odmah odlučio da je upiše na tenis. Imala je samo tri godine, govorio je novinar Dejvid Džouns, koji odavno prati život i karijeru poznate teniserke pre nekoliko godina. On dodaje i da je Šarapova bila toliko problematično dete, da je to išlo do nivoa disfunkcionalnog.

Iako je tako mala morala da podnese mnogo žrtve zbog svog talenta, Juri je u njoj video kartu za bogatstvo. Kad je napunila 6 godina, preselio se sa njom na Floridu, gde su bili najbolji teniski treneri i tako je na dve godine razdvojio od majke, jer nisu imali novca da se svi zajedno presele.

"Zašto Florida? Moglo bi se naći puno razloga, ali pravi je taj da je moj otac sujeveran. Dok smo bili u procesu traženja vize, naišao je na nekoliko članaka o teniskim akademijama na Floridi. Shvatio je to kao znak koji put treba slediti", rekla je svojevremeno Šarapova.

Marija Šarapova
foto: Profimedia

Prvih godina života u Americi, i Mariji njenom ocu je bilo veoma teško, jer nisu znali jezik, niti su imali puno novca. Marija je bila vrlo nesrećna i depresivna.

Druge bogate devojčice su bile ljubomorne kada je osvojila školski turnir, pa su je ismejavale zbog materijalnog stanja i zbog toga što joj je otac radio u restoranu kao perač sudova.

"Međutim, Juri je video samo jedan način - svakog dana joj je "ispirao mozak" jednom jedinom pričom - uspehom, bogatstvom i tome kako će sva ta poniženja nestati kad dostigne svetsku slavu. Terao ju je da vežba sve dok joj ruke ne postanu potpuno prekrivene žuljevima od teškog reketa, a vikao na nju kada nije mogla da uradi ono što je on zamislio."

"Ipak, njegove metode su rezultirale uspehom. Kad je imala samo 9 godina, Marija je osvojila ženski turnir za mlađe od 16 godina i bogatstvo je već bilo na vidiku.

Uskoro je osvojila i Vimbldon, a Juri je odmah prodao njihovu kuću na Floridi i kupio vilu, a skromni auto zamenio luksuznom limuzinom", tvrdi Dejvid.

Nakon nekoliko pobeda, svetski brendovi su počeli da joj nude saradnju, a našla se i na naslovnoj strani prestižnog časopisa Vog.

1 / 7 Foto: Printscreen Instagram / mariasharapova

Njen otac joj je postao menadžer, a novinar Dejvid tvrdi da mu je tražio 100.000 funti za intervju sa njegovom ćerkom. Dodaje i da je postao pohlepan dodavši da je to i glavni razlog zbog kojeg su se on i njegova supruga na kraju i rastali.

Što je najgore od svega, tu je njegov neverovatan uticaj na Mariju - uprkos uspesima koje je nizala i bogatstvu koje je samo raslo, ona se promenila, i to ne na bolje.

"Zbog konstantnog pritiska od strane oca, postala je zlovoljna, povučena u sebe, prestala je da voli ljude, počela je da odbija da daje autograme mladima kojima je bila uzor i koji su je obožavali."

Skandal koji je umalo koštao života

U četvrtfinalu Australijan Opena 2016. godine Šarapova je izgubila od američke teniserke Serene Vilijams. Nakon meča otišla je na doping kontrolu i ispostavilo se da je pozitivna na meldoni.

"Zadnjih deset godina prema savetu lekara uzimala sam lek mildronat, za koji sam tek posle primanja pisma saznala da je poznat i kao meldonij. Svih tih deset godina, koliko sam uzimala lek, on nije bio na listi zabranjenih, uzimala sam ga legalno. Međutim, u januaru 2016. godine on je postao zabranjen. Nisam to znala, uzimala sam ga po savetu lekara zbog nekoliko zdravstvenih problema koje sam imala 2006. godine", objavila je Šarapova nakon pada na testu na konferenciji za novinare.

Marija Šarapova
foto: Printscreen Instagram / mariasharapova

Šarapova se tenisu vratila 2017. godine, ali dobar deo sezone kuburila je problema sa povredama, da bi 2020. donela odluku o kraju karijere.

Inače, bogatstvo Šarapove trenutno se procenjuje na 195 miliona dolara, a bivša teniserka je svojevremeno 11 godina zaredom bila najplaćenija sportistkinja po Forbsu. Osim što sada vodi svoju kompaniju slatkiša Šugarpova, ona ulaže i u poslove koji se odnose na zdravlje, lepotu i sport, a čini se da joj ruže cvetaju na svim poljima – i privatnim i poslovnim.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs