BILI SU MUSLIMANI I NISU MOGLI DA PODNESU DA IM SE ĆERKA UDAJE ZA SRBINA: Ljubavna priča Bege i Dušana je očaravajuća

Ljubavna priča Bege i Dušana dokaz je da se za pravu ljubav zaista vredi boriti.

Ljubav
BILI SU MUSLIMANI I NISU MOGLI DA PODNESU DA IM SE ĆERKA UDAJE ZA SRBINA: Ljubavna priča Bege i Dušana je očaravajuća
Foto: Printscreen Youtube/ Deykalion1

Priča o zabranjenoj ljubavi Dušana i Bege dokaz je da nemoguće ne postoji, a njih dvoje pokazali su šta znači voleti nekog. Naime, kada su se u Mostaru, pre više od 30 godina, zavoleli prelepa muslimanka Bega Biberović i pravoslavac Dušan Bajević, svi su bili oduševljeni njihovom ljubavnom pričom, svi, osim Beginih roditelja. A onda je počela borba za ljubav.

"Begini su bili stara muslimanska porodica, i imali su potrebu da se ne mešaju sa ostalim verama. Ali na kraju se sve drugačije završilo. Naša ljubav je ipak sve pobedila", ispričao je Dušan u intervjuu za "Politiku" 2006. godine.

Kako su se Dušan i Bega sreli?

U maju 1966. godine Dušan Bajević je sa nekoliko drugova šetao Mostarom između "Rondoa i Bristola". U jednom trenutku, njegove zelene oči susreću se sa crnim očima jedne devojke. Jednom, pet puta, deset. Sutradan se to ponovilo kao i narednih dana, ali govor njihovih očiju je svakog dana bivao sve rečitiji.

Nakon raspitivanja, saznao je da se zove Bega Biberović, ali nije imao hrabrosti da joj priđe. Hrabrost je skupio tek nakon odlaska iz Mostara. Otputovao je na turnir UEFA u Istanbul gde je odlučio da joj napiše pismo sa Bosfora.

Sreća ipak nije dugo trajala

Nakon mesci i godina sreće, jedne večeri Bega je na sastanak došla slomljena. "Moji hoće da me silom udaju za drugoga. Ja volim samo tebe i nikoga više. Neću da se vraćam kući, neću kući"!

Tada donose odluku da se više neće razdvajati. Uputili su se Duškovoj kući, da i protiv volje Beginih roditelja ostanu zajedno. Posle tri nedjelje su se venčali.

"Na svaku utakmicu izvan Mostara odlazio sam sa strahom da je na povratku neću zateći u kući", kazao je Duško.

Dugo se Begini roditelji nisu mirlili sa činjenicom da je njihova jedina ćerka ukradena, dugo nisu hteli da čuju ni za ćerku ni za zeta. Ipak, posle pokušaja otmice stvari su se promenile. Najpre je popustila majka, a zatim i otac. Ljubav je pobedila, strasna mladalačka, ali i roditeljska.

"Sada Bega i ja idemo kod njenog oca i majke. Shvatili su da je prava ljubav jača od bilo čega drugog, da joj nema prepreka", rekao je Bajević, koji je tada mirno putovao na gostovanja s Veležom znajući da će ga kod kuće dočekati njegova Bega.

Na kraju je kako prenose grčki mediji cela porodica bila zajedno tokom rata u Bosni i Hercegovini. Osim...

"Svi u porodici bili su u Mostaru kada je izbio rat, a moja supruga Bega i ja živeli smo u Atini. Međutim, s tri automobila gotovo su svi stigli u Grčku. U to vreme nas je zajedno živelo petnaestero. Moja majka Danica ostala je sama u Mostaru zbog Dilfere, Begine majke, koja je bila nepokretna. Bile su zajedno godinu dana, to je najteži deo mog života. Tada sam uspeo da ih dovedem u Atinu. Tada sam, kad sam prvi put od početka rata vidio svoju majku i svekrvu, mogao mirno da spavam", rekao je za beogradsku "Politiku" pre 14 godina.

(Stil/ O Kanal)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs