5 NAJVEĆIH GRŠAKA KOJE SVI MLADENCI PRAVE: Evo šta treba da znate kad planirate svadbu, 1 detalj je posebno VAŽAN

U planiranju ovog velikog dana partneri treba da učestvuju zajedno i ravnopravno, prema tome mladencima sledi period puno razgovora o željama koje treba ispuniti, ali da li su one baš uvek realne i izvodljive?

Ljubav
5 NAJVEĆIH GRŠAKA KOJE SVI MLADENCI PRAVE: Evo šta treba da znate kad planirate svadbu, 1 detalj je posebno VAŽAN
Foto: Shutterstock

Venčanje bi trebalo da bude baš onakvo kakvo ste ga zamišljali , velika ili mala svadba, samo ručak, bend ili DJ, odluka je samo na vama. Međutim planiranje svadbe ume da bude veoma stresno, pa bi bilo dobro izbeći nekoliko grešaka koje mladenci ne retko umeju da naprave.

Za vas smo izdvojili one najčešće:

Ne planiranje budžeta

Ovo je od izuzetnog značaja, pogotovo sada kada su cene prostora, ali i drugih usluga dosta porasle. Ključni korak je planiranje jer u suprotnom mogli biste završiti sa debelim minusom na računu. Takođe, treba postaviti prioritete i sve isplanirati u skladu sa vašim mogućnostima. Tek kad se raspitate o cenama odredite budžet, krenite tražiti adekvatnu dvoranu, fotografa, aranžera... Istražite mogućnosti i raspitajte se. Odredite što vam je taj dan najvažnije i ne zamarajte se detaljima, zvuči stereotipno, ali zaista, taj dan je važno kako se VI osjećate. Stoga razmislite je li vam taj detalj zaista neophodan i bitan.

Svadba, Svadba u Ečkoj
foto: Printscreen Youtube / Moja Happy Muzika

Prekasna rezervacija

Kako se ne bi pojavio stres, važno je što pre rezervisati salu, fotografa... ma zapravo sve. Iako je venčanje moguće isplanirati i za 2 meseca, možda baš ta sala koju toliko želite neće biti slobodna, a i dobri fotografi znaju biti zauzeti čak godinu dana unapred. Naravno to sve zavisi i o periodu godine u kom ste odlučili da napravite svadbu. Zato krenite na vreme.

Ne razmišljate o broju gostiju

Kao što je važno odrediti budžet, tako je i veoma važno na vreme napraviti popis gostiju, jer to utiče bukvalno na sve,izbor sale, bužet i uopšte sveukupan tok organizacije. Stoga stavite na papir imena gostiju i dogovorite se sa partnerom koga želite da vidite na taj veliki dan.

Boho Stil, Boho venčanje, Svadba, Venčanje
foto: Profimedia

Nemate rezervni plan

Svašta se u životu može dogoditi pa tako bend može iznenada otkazati ili baš za taj dan najavljuju veliko nevreme, prema tome budući mladenci trebalo bi biti spremni na sve i paziti šta i kako dogovaraju, kao i pod kojim uslovima.

Ne uživate u trenutku

Tokom planiranja venčanja nemojte zaboraviti zašto ste se odlučili na taj korak i šta vas to povezuje. Svadbu bi trebali praviti prvenstveno jer vi to zaoista želite u tom trenutku. Iako će se dosta vaših razgovora svoditi na planove oko ovog važnog događaja, dopustite sebi da se odmorite od organizacije, priuštite kratak zajednički odmor od svakodnevice. To je razdoblje u kojima zaista treba uživati, zaljubljeni i puni ljubavi.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs