30 GODINA JE SPAVAO SA 3 ŽENE NEDELJNO, A BIO VEREN S JUGOSLOVENKOM: Imale su razlog da ga mrze, a sve su patile za njim

Do svoje smrti i Elizabet Tejlor i Ričard Barton bili su svesni da je jedino njihova ljubav bila prava

Ljubav
Autor:
30 GODINA JE SPAVAO SA 3 ŽENE NEDELJNO, A BIO VEREN S JUGOSLOVENKOM: Imale su razlog da ga mrze, a sve su patile za njim
Foto: Profimedia

Veliki holivudski glumac i šmeker Ričard Barton davnih sedamdesetih nije odoleo sprskoj kneginji Jelisaveti Karađorđević. Njih dvoje su bili i vereni, između dva njena braka, a u pauzi njegove ljubavi saElizabet Tejlor.

Ljubavna saga između Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor predstavlja jednu od najuzbudljivijih, najznačajnijih, najuzburkanijih, ali i najtužnijih priča u svetu slavnih. Par je stupao u brak dva puta, preživljavajući brojne izazove koji su im pružili mnogo razloga za međusobno neprijateljstvo. Ipak, u poslednjim trenucima života, njihova misao bila je usmerena jedno ka drugom...

Elizabet Tejlor, Ričard Barton
foto: Profimedia

Kada je reč o pričama o holivudskim zavisnicima od seksa, ime glumca Ričarda Bartona često se pojavljuje. Navodno se prepustio strastima s više od 2.500 žena u periodu između 1947. i 1975. godine. Dok bi njegova supruga Sibil spavala, on bi se tajno iskradao noću i odlazio u šupu, gde postoji tajni prolaz do vile glumca Stjuarta Grejndžera na Beverli Hilsu, gde bi vodio ljubav sa suprugom kolege Džin Simons. Ovo je samo jedan od mnogobrojnih složenih planova koje je smišljao kako bi vara i uživao u intimnim odnosima. Pričalo se čak da je glumac bio toliko opsednut seksom da je održavao po tri partnerke nedeljno tokom čitave tri decenije!

Ričard Barton
foto: Profimedia

Ipak, ime Ričarda Bartona često se pojavljuje na listama holivudskih zavisnika od seksa i zavodnika, a bez njegovog prisustva ne bi bilo ni spiska najvećih ljubavnih priča u svetu slavnih. Naravno, ključna priča koja se ističe je ona o njegovoj ljubavi sa slavnom Elizabet Tejlor.

Njihovu vrlo javnu preljubu osudio je čak i Vatikan, a njih jednostavno nije bilo briga: Elizabet se razvela od Edija Fišera (kog je prethodno "preotela" prijateljici Debi Fišer), a Barton je nakon niza prevara ostavio Sibil Vilijams.

Njihov brak trajao je punu deceniju, a koliko je Barton voleo Elizabet jasno je iz jednog od zapisa iz njegovog snevnika koji je vodio 1969.

― Probudio sam se jutros u sedam. Posmatrao sam Elizabet dugo. Držao sam je za ruku, ljubio je nežno... Verovatno nijedna žena ne spava s takvom dečijom lepotom kao moja neodoljiva, teška, svadljiva, netolerantna žena.

Ričard Barton, Elizabet Tejlor, Kleopatra
foto: Profimedia

Ipak, u kasnijim godinama njihovog braka, ništa nije blistalo kao na samom početku. Elizabet je bila zavisna od lekova, dok je Barton bio preplavljen alkoholom, a kasnije je čak započeo aferu s glumicom Natali Delon. Ova serija izazova dovela je do konačnog prekida njihovog braka 1974. godine. No, već sledeće godine, odlučili su se ponovno venčati. Drugi put su izgovorili "da" u Bocvani, okruženi članovima lokalnog plemena. Mesec dana nakon toga, Elizabet je organizovala nezaboravnu proslavu za Bartonov 50. rođendan. Obećao je da će ostati trezan i rešen da zaboravi alkohol, ali ubrzo se vratio starim navikama. Planirali su da Božić provedu u Gštadu, ali je Barton, izbegavajući nesuglasice kao i obično, upoznao manekenku Suzi Hant, s kojom je smatrao da ima svetlu budućnost.

Nakon susreta na aerodromu Kenedi, gde su se poljubili, Elizabet je primetila da je Barton umom daleko od nje. Čim su stigli u hotel, izneo joj je zahtev za razvod, i manje od pola godine nakon drugog venčanja, rastali su se zauvek.

Elizabet je emotivno iscrpljena rekla svojoj prijateljici: "Ne želim više nikada biti toliko zaljubljena... Sve sam to napustila... Svoju dušu, svoje biće, sve."

Međutim, njihova povezanost ostala je neraskidiva.

"U dubini svog srca, uvek sam verovala da ćemo se venčati treći i poslednji put," priznala je Tejlorova. "Još od onih prvih trenutaka u Rimu, bili smo ludo zaljubljeni."

Iako su oboje stupili u brak još dva puta s drugim partnerima, kada je Barton preminuo 1984. godine, Elizabet nije prisustvovala njegovoj sahrani kako ne bi privukla pažnju na sebe i povredila njegovu udovicu Sali Barton.

Nekoliko dana nakon komemoracije i sahrane, Elizabet je dobila pismo koje joj je Ričard poslao tri dana pre smrti. U pismu je izrazio najveću sreću kada je bio s njom i želeo je "vratiti kući". Poručio joj je da niko nije mogao znati kakav je bio njihov život dok su bili zajedno i izrazio nadu da još uvek imaju šansu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs