ISPOVEST ČOVEKA IZ KOMŠILUKA ZAPREPASTILA MNOGE: "Imam 71 godinu a moja žena 62, pronašla je ljubavnika i presrećni smo"

Pokrenula se lavina komentara nakon ispovesti na jednom portalu ali ono što posebno iznenađuje je to što se svi slažu oko jednog rešenja.

Ljubav
Autor:
ISPOVEST ČOVEKA IZ KOMŠILUKA ZAPREPASTILA MNOGE: "Imam 71 godinu a moja žena 62, pronašla je ljubavnika i presrećni smo"
Žena pronašla ljubavnika a muž je podržao, Foto: Shutterstock / Ilustracija

Na jednom portalu se pokrenula lavina anonimnh ispovesti u kojima se muškarci i žene žale na nezadovoljavajući intimni život. Neki kao uzročnik vide umor koji se javlja u dugim brakovima a neki zdravstvene probleme jednog od supružnika. Ono što je zaista iznenađujuće je to što skoro svi oni kao rešenje vide "uvođenje treće osobe" u bračne odnose.

Psihoterapeut ističe da su se mnogi parovi našli u ovakvoj situaciji i da je ključni problem poverenja, pa preporučuje temeljan dogovor i postavljanje čvrstih pravila kako bi se izbegle neprijatne situacije.

brak, partneri, ljubav
foto: Shutterstock

"Moja žena je nervozna i napeta, želim da joj olakšam"

U jednoj od ispovesti čovek navodi kako ima 71 godinu a njegova žena 62 godine i ističe "Ona zaista izgleda deset godina mlađe. Pre četiri godine, počeo sam da imam problema sa potencijom. U početku, ženi to nije smetalo, ali je polako postajala sve nervoznija i napetija. Zaključio sam da joj nedostaje fizička ljubav", piše on i dodaje da jednostavno obožava svoju suprugu.

"Bilo mi je teško da je gledam nezadovoljnu pa sam odlučio da joj predložim da potraži ljubavnika. Odlučno je odbila, ali smo postepeno počeli da pričamo o toj mogućnosti: Na kraju smo odlučili da realizujemo ovu ideju. Želeo sam da bude srećna i zadovoljna. Prva tri pokušaja bila su bezuspešna pa smo proglasili kraj eksperimenta", navodi on. Ali onda se sve sasvim slučajno sve promenilo.

"Krenuli smo preko 'Crnog jajeta' u Stubičke Toplice, bez posebnog plana i programa. Sledećeg dana ujutru, imao sam masažu. Kada sam se vratio na bazen, zatekao sam ženu kako priča sa muškarcem. Upoznali smo se. Za večerom smo bili komšije za stolom. I tako je počelo. Rizikovali smo i sada supruga ima ljubavnika i svi smo zadovoljni", pohvalio se Krešimir ne navodeći detalje ovog aranžmana.

brak
foto: Shutterstock

Gotovo identične želje imao je drugi čitala koji posle 40 godina braka, želi da se upusti u sličnu avanturu sa suprugom. Ali on ne zna kako. "Niko od nas ne odobrava traženje partnera preko interneta. Kako naći 'prijateljicu sa povlasticama'. Sva naša deca žive daleko od nas tako da nam nije previše važno ako neko sazna", napisao je on u pismu kolumnistkinji i psihoterapeutu Pameli Stivenson Konoli.

"Ključni problem je poverenje. Nije lako pronaći nekoga kome možete verovati u bilo kom aspektu života – finansijama, poslu, domaćinstvu, čak i ličnoj nezi, tako da će biti posebno teško kada je u pitanju stvaranje ljubavnog trougla", odgovorila je Konoli.

Ona tvrdi da je prvi korak u realizaciji ovakvog plana zasnivanje sporazuma u kojem će u kojem će se unapred definisati i odgovoriti na pregršt pitanja. Svaka situacija se mora predvideti.

Brak, Par, Ljubavni par, Ljubav, Stariji par
foto: Shutterstock

"Na primer, da li je u redu da treća osoba bude neko iz vaše zajednice sa kim biste mogli da se sretnete u drugim situacijama? Da li biste rizikovali da tu osobu dovedete u svoj dom ili bi bilo bolje da koristite drugu lokaciju? Da li bi vaša žena videla tu osobu nasamo ili biste vi bili prisutni? Koje granice želite da postavite? Koje su mere bezbednosti? Ljudi su prirodno skloni osećanjima ljubomore. Iako možda mislite da ljubomora ne bi bila problem, verovatno bi bila. Kako bi to podneo? Želite li da čujete sve detalje?"

"Potrebno je da bude jasan, transparentan međusobni trojni pristanak. Možda je najbolje da potražite već postojeću svingersku zajednicu u svom okruženju, jer je u okviru nje veća šansa da pronađete nekoga ko već ima iskustva sa nekonvencionalnim odnosima. Ali ipak će biti neophodno da se pridržavate pravila, budete oprezni i spremni na neočekivana osećanja i događaje", zaključuje psihoterapeut Konoli, prenosi Mojevrijeme.hr

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs