NA POSLU SAM SAZNALA DA ME MUŽ VARA: Upala sam u kuću da ga napadnem, a kad sam videla šta radi ćerki - SKAMENILA SAM SE

Ispovest žene koja je na poslu saznala da je muž vara krije zanimljive detalje i neverovatan obrt.

Ljubav
Autor:
NA POSLU SAM SAZNALA DA ME MUŽ VARA: Upala sam u kuću da ga napadnem, a kad sam videla šta radi ćerki - SKAMENILA SAM SE
Foto: Shutterstock

Jedna žena je odlučila da govori o prevari muža, a u ispovesti progovara o svemu što joj je prolazilo kroz glavu za Huffington Post:

- Sedela sam za stolom na poslu dok su mi prsti prelazili preko tastature. Duboko sam udahnula i unela svoj najbolji mogući pokušaj - onog što sam pretpostavljala da bi mogla da bude šifra e-maila mog supruga. Jedan klik kasnije, saznala sam da sam u pravu, i oko njegove šifre i oko mog osećaja da me vara. Nikad u životu nisam toliko snažno želela da sam se ipak prevarila.

Pošto sam mu hakovala e-mail i Twitter, nisam mogla da prestanem da čitam. Bilo je toliko puno poruka, od razgovora o knjigama i muzici do detaljnih i eksplicitnih opisa seksa i najboljnije - izjava ljubavi i žudnje. Čitala sam sve dok nisam mogla više da podnesem i otišla sam do svog auta. Sela sam, jecajući, sve dok mi se mobilni nije oglasio.

Žena, Tužna Devojka
foto: Shutterstock

"Hej zlato, jesi na putu ka kući? Poljubac - bio je to on". Poljubac je bio taj koji me dokrajčio, pretvorio je moju tugu u gorući bes. Kući sam se odvezla kao na autopilotu, svo vreme razmišljajući o uvredama koje ću mu prosuti u lice, pitajući se mogu li da ga ošamarim toliko jako da ga boli, barem približno onako kako je mene bolelo.

Zamišljala sam da ću se suočiti s ovim kao lik iz filma, izbaciti ga napolje, zapaliti mu garderobu. Vozila sam se i naglas govorila - to je to, ovo je naš poslednji dan braka. Poslednji dan u kojem se vozim kući svom mužu.

Ušla sam u kuću da ga vidim, lažljivca, prevaranta, gada, kako sedi i nežno češlja kosu naše ćerke. Ona je stavila glavu na njegovu nogu i zajedno su pevušili njenu omiljenu pesmu.

Izgledala je svakim svojim milimetrom kao tatina princeza koja i jeste, a nežnost s kojom je on zaglađivao njenu kosu samo me podsetila koliko je voli otkako je prvi put udahnula.

Lažljivac. Prevarant. Gad. Otac moje dece.

U tom trenutku sam shvatila tri stvari - moj muž je odličan otac, moj muž mi je slomio srce i to što je moj muž uradio i kako se nositi s time biće puno komplikovanije nego što čovek može da zamisli.

U danima koji su usledili, kad sam ga suočila i prljava istina je izašla na videlo, u nijednom trenutku nisam bila sigurna da radim pravu stvar. Tražila sam da se iseli, ali i da dolazi kod nas svako jutro kako bi odveo klince u školu i svake večeri da bi jeli zajedno s njima.

Rekla sam mu da ode kod nekog terapeuta, ali nisam htela da idemo kod bračnog savetnika. Uzela sam pola novca sa zajedničkog računa i otvorila svoj. Razmišljala sam hoću li moći sebi i deci da priuštim kuću koja nam je dom bez njega.

Pomisao na to da ga više nikad neću poljubiti činila mi se nemogućom. Najviše sam razmišljala o deci i o tome što je dobro za njih. On je prekinuo aferu, bar je tako rekao - i želeo je da ispravi sve.

Oni prvi dani i nedelje nakon suočavanja s istinom za mene su bili najusamljenije razdoblje u mom životu.

Iako nisam uradila ništa pogrešno, osećala sam sram i neprijatnost i nisam o tome nikom pričala.

Moja nesigurnost oko budućnost i sitan tračak nade sprečili su me da govorim drugima. Šta ako kažem svima, a mi se sredimo i pomirimo? Hoće li ga moji - naši prijatelji zauvek mrzeti? Mislim da me je bilo strah da izgovorim naglas, jer bi prevara onda postala još stvarnija.

Želela sam svima da kažem da ga mrzim, prezirem, da ga nikad više neću voleti, ali nisam mogla sebid a pomognem da se ne nadam da ću ga ipak možda jednog dana opet moći voleti. Ljubav je komplkovana. Brak je komplikovan. Prevare su zaista, zaista komplikovane.

Prošla je godina od dana u kojem sam otvorila njegov mail. Mi smo, zasada, još uvek zajedno.

Zajedno smo roditelji i u tome dobro funkcionišemo. On me još uvek zasmejava. Nekad prođu dani da se ne setim njegove prevare i druge žene. A opet, tu su dani u kojima ga čujem kako tipka na računaru u radnoj sobi i osećam mučninu u želucu pitajući se hoću li mu ikada više verovati.

Sada znam nešto što pre nisam - ne postoji način za nošenje s prevarom. Nema savršenog scenarija. Stvaran život nije film, a ako mu stvarno zapalite garderobu verovatno će policija doći po vas. Umesto toga, pokušajte da otkrijete najbolji način da se pobrinete za sebe, za decu, i svako jutro ustajete sve dok jednog dana ne boli kao što je juče.

Bonus video: Žena se udala za kuma na svom venčanju

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs