POSTOJI LI PRIJATELJSTVO NAKON LJUBAVI ? Po zakonu univerzuma često nam se u život vraćaju stare ljubavi a evo zbog čega

Mnogima je prijateljstvo nakon ljubavi nezamislivo a i praksa pokazuje da bivši ljubavnici retko ostaju prijatelji, ipak dešava se.

Ljubav
Autor:
POSTOJI LI PRIJATELJSTVO NAKON LJUBAVI ? Po zakonu univerzuma često nam se u život vraćaju stare ljubavi a evo zbog čega
Verujete li u prijateljstvo nakon ljubavi ?, Foto: Shutterstock

Zašto osoba koja je u nekom trenutku odustala od vas se sada trudi i pokušava da nastavi i da obnovi komunikaciju...? Vrlo često se dešava da nakon raskida partneri pokušaju ponovo da se povežu. Naravno sve zavisi i od samih okolnosti raskida.

U glavi svakoga od nas postoje dve slike našeg partnera, ona realna i ona idealizovana. Mnogi smatraju da pre samog raskida počinjemo za partnera da vezujemo samo negativne stvari, postaje nam dosadan, povremeno nam ide na živce i samo vidimo njegove mane za razliku od početka poznanstva.

Za vreme raskida je nemoguće sagledati realnu situaciju ali nakon toga, partneri počinju da se sećaju ne samo loših stvari već i svih onih dobrih koje su se desile za vreme veze.

partneri, raskid
foto: Shutterstock

To je trenutak kada počinjete da sagledavate stvari objektivno i čak vaš bivši partner počinje pomalo i da vam nedostaje. Smatra se da se tada stvara i izvesan osećaj sažaljenja ali i zahvalnosti za sve lepe zajedničke trenutke i ljubav koju ste delili.

Tada je moguće i očekivati da neko od bivših partnera pokuša da stupi u kontakt sa vama. Dešava se da iz različitih razloga ljudi jednostavno ne mogu da puste i stalno su tu u blizini, ponekad to može da traje i godinama. Svesni su šta rade ali jednostavno im je teško da ne pišu nekadašnjem partneru.

Par, Razgovor, Svađa, Raskid
foto: Shutterstock

Ovakvi kontakti se uspostavljaju neobavezno, pitaju vas kako ste, šta ima novo, proslede neku zajedničku fotografiju iz lepih dana...jednostavno nema tu magije, samo je prošlo dovoljno vremena da je sva negativnost koja je potencijalno i bila uzročnik raskida nestala.

Možda nemaju ništa konkretno da vam kažu ali žele da ponovo osete tu emocionalnu povezanost. Žele da vide bar neku vrstu povratne informacije od vas, da osete da postojite...

Par, Sreća, Uspeh, ljubav
foto: Shutterstock

Možete pomisliti da je osoba sve shvatila i da ovim nagoveštava obnavljanje veze ali to je suštinski pogrešno a evo i zbog čega. Verovatno oboma kroz glavu prolaze lepe slike i uspomene ali ovo ipak predstavlja samo jednu od faza da se prebrodi raskid.

Javlja se neka doza nostalgije za starim vremenima i stvarima koje su vam bile zajedničke. Međutim, ne ostanu sve bivše ljubavi dobri prijatelji i ovakvi odnosi nisu za svakoga. Za neke je ovo pakao a ne prijateljstvo.

Razvod, Raskid
foto: Shuterstock

Ukoliko još uvek gajite neke iluzije onda ćete u ovom predlogu prijateljstva sigurno videti prespektivu ljubavi. Osoba vam kaže: „Žao mi je što se to dogodilo“, a vi mislite da se pokušava vratiti.

Kad čovek kaže: „Ti si mi draga osoba“, čini ti se da treba malo da se poguraš i to je to. „Želim da komuniciramo povremeno i neću da te izgubim“.

U ovom trenutku, oni zaista žele da budu prijatelji sa vama da povremeno razgovarate i održavate kontakt. Ne postoje uvek skrivene namere i želja za pomirenjem. Svakako da nije jednostavno održati ovakvo prijateljstvo ali nije ni nemoguće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs