ALEKSANDAR JE AFRIKANKU UPOZNAO NA ZANIMLJIV NAČIN I ODMAH SE ZALJUBIO: Sad su napravili svadbu koja je ODUŠEVILA Srbiju

Venčanje Srbina i Afrikanke koje je oduševilo celu našu zelju ostavlja bez daha - neverovatan spoj kultura koji morate da vidite i osetite!

Ljubav
12:24h Autor:
ALEKSANDAR JE AFRIKANKU UPOZNAO NA ZANIMLJIV NAČIN I ODMAH SE ZALJUBIO: Sad su napravili svadbu koja je ODUŠEVILA Srbiju
Venčanje Srbina i Afrikanke koje je Srbiju oduševilo, Foto: Printscreen Youtube - RTS Prikazuje

Ako je u pitanju prava ljubav, ona ne poznaje nikakva ograničenja, a to nam upravo pokazuju Musa Mnisi iz Južnoafričke Republike i Aleksandar Radovanović iz sela Toponica kod Požarevca. Naime, ovaj zanimljiv par upoznao se na prekookeanskom kruzeru, gde su oboje bili zaposleni. Od tog pomenta nisu se razdvajali, a prijateljska veza između njih postajala je sve jača.

Svo slobodno vreme su provodili zajedno, obožavali su da gledaju filmove, a kada su shvatili da se dešava nešto više među njima - nisu smeli da priznaju jedno drugome, plašeći se da ne izgube predivno prijateljstvo. Međutim, kako su emocije bile sve jače i jače, lepa Afrikanka je preuzela stvar u svoje ruke, ali Aleksandar je bio inicijator prvog poljupca.

Aleksandar Radovanović, Musa Mnisi
foto: Printscreen Youtube - RTS Prikazuje

- Kada se to desilo, mislio je da ću ga odbiti. Ali, ja sam osetila koliko je topao čovek, kao i njegovu divnu dušu - rekla je za "RTS" Musa.

Međutim, morali su da prebrode brojne probleme. Kovid pandemija razdvojila je ovaj par, a upravo tada je Musa shvatila da je u drugom stanju. Porodila se u Južnoafričkoj republici, ali je u Srbiju stigla prvim avionom, odmah nakon ponovnog uspostavljanja letova. Od tada su nerazdvojni.

Aleksandar Radovanović, Musa Mnisi
foto: Printscreen Youtube - RTS Prikazuje

Musi je mama preminula kada je bila u četvrtom mesecu trudnoće, ali je dobila od nje blagoslov da bude srećna sa Aleksandrom.

- Ta razdvojensot kao da nas je još više spojila. Veoma je zanimljivo kada se spoje dve kulture, nas dvoje odlično funkcionišemo i uklapamo se u različite svetove. Moji je prihvatili odmah, kao i mene njeni - rekao je Aleksandar.

Mladoženjini roditelji otkrili su njihovog sina oduvek privlačile žene iz drugih kultura, te se nimalo nisu iznenadili što je odlučio da oženi Afrikanku. A da je njihov rođak Aleksandar konačno pronašao ljubav svog života, konstatovala je jednoglasno i sva njegova rodbina, koja je sa oduševljenjem dočekala mladine svatove sa drugog kontinenta.

Aleksandar Radovanović, Musa Mnisi
foto: Printscreen Youtube - RTS Prikazuje

Organizovali su svadbu koja je oduševila celu Srbiju! Mlada je zbog ljubavi prešla u pravoslavlje, a ističe da joj je naša tradicija veoma interesantna. Sa druge strane, i Aleksanda kada ode u domovinu supruge, trudi se da se uklopi u južnoafričku svakodnevicu.

Imajući u vidu da je ova svadba podrazumevala spajanje dvaju kultura - prilagođavanje i usaglašavanje raznovrsnih običaja - bilo je neophodno, kako bi se na najbolji način ispoštovale tradicije čina venčanja oba naroda.

1 / 8 Foto: Printscreen Youtube - RTS Prikazuje

Zato su se, između ostalog - Afrikanci navikavali i uživali u srpskoj rakiji i kuhinji, a brzo su naučili i da igraju naše kolo.

- Nismo navikli na ovoliko hrane, ali sad je već kasno. Rakija ima stvarno poseban ukus, nije sličan nijednom piću koje sam do sada probao. Dočekani smo srdačno, osećamo se kao kod svoje kuće - rekao je mladoženjin brat, koji je svim srcem podržao svoju sestru.

Takođe, Aleksandrova porodica je ponela afričku tradicionalnu nošnju koju sus dobili od prijatelja, a svi zajedno su izveli njihov narodni ples.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs