OVO SU STVARI KOJE ŽENAMA "GARANTUJU" ORGAZAM: Neki od njih su muškarcima neshvatljive

Ženski orgazam je, verovali ili ne, nekima i dalje velika misterija

Ljubav
Autor:
OVO SU STVARI KOJE ŽENAMA "GARANTUJU" ORGAZAM: Neki od njih su muškarcima neshvatljive
Seks, Foto: Shutterstock

Grupa istraživača sa američkih univerziteta nedavno je završila sveobuhvatno istraživanje posvećeno ženskom orgazmu, otkrivši intrigantne detalje o tome kako se maksimalna intenzivnost tog iskustva može postići. Da bismo dublje zaronili u ovu temu, treba istražiti tri ključna faktora koji su izašli kao dominantni u dostizanju snažnih vrhunaca kod žena: duboki poljupci, oralni seks i genitalna stimulacija.

ljubav, par, seks, krevet
foto: Shutterstock

Ovo revolucionarno istraživanje obuhvatilo je čak 52.000 ispitanika, pružajući širok spektar uvida u raznolikost seksualnog iskustva. Rezultati su jasno pokazali da se oko 35% heteroseksualnih žena oseća zadovoljnim orgazmičkim iskustvom tokom seksualnog odnosa, dok je kod muškaraca ovaj procenat iznosi iznenađujućih 95%.

seks
foto: Profimedia

Interesantno je da su mnoge žene istakle kako se njihovo postizanje snažnih orgazama može pripisati ispunjenju seksualnih fantazija, doživljavanju onoga što zaista žele od svog partnera, intenzivnoj predigri obogaćenoj dubokim poljupcima i oralnom seksu. Ovaj nalaz postavlja pod pitanje ustaljeni mit da penetracija igra ključnu ulogu u postizanju ekstatičnih vrhunaca. Umesto toga, istraživanje sugeriše da emocionalna povezanost i fizička intimnost, poput strastvenih poljubaca i oralne stimulacije, imaju suštinsku ulogu u podsticanju snažnih orgazama kod žena.

seks
foto: Shutterstock

Ovo istraživanje, osim što je postavilo pod povećalo raznolikost seksualnih preferencija i iskustava, takođe je izazvalo promene u tradicionalnim shvatanjima o tome šta zaista doprinosi zadovoljavajućem seksualnom iskustvu za žene. Proučavanje i razumevanje ovakvih aspekata ne samo da unapređuje naše shvatanje seksualnosti, već i otvara vrata za otvoreniji dijalog o željama, potrebama i zadovoljstvu u svim aspektima intimnih odnosa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs