PETAR STRUGAR SVOJOM IZJAVOM O BRAKU ODUŠEVIO PSIHIJATRA: Razvodio se dva puta a jedna veza mu je propala zbog konja

Glumac je svojim načinom razmišljanja na temu braka i razvoda oduševio psihijatra koji smatra da bi ovo svi trebalo da čuju i primene ako žele dobar brak.

Ljubav
Autor:
PETAR STRUGAR SVOJOM IZJAVOM O BRAKU ODUŠEVIO PSIHIJATRA: Razvodio se dva puta a jedna veza mu je propala zbog konja
Petar Strugar svojom izjavom oduševio psihijatra, Foto: printscreen/instagram/p_strugar

Glumac Petar Strugar važi za velikog zavodnika, iza sebe ima dva braka i nekoliko veza a publiku je osvojio svojim brojnim ulogama. Povodom jedne izjave prilikom gostovanja u domaćoj emsiji oglasio se i psihijatar koji je bio oduševljen Petrovim načinom razmišljanja.

"Koliko zdravo, normalno, logično i zrelo razmišljanje... I koliko samo retko... Nažalost... I to me podseti na nešto što odavno znam..."

Stručnjaci kažu da razvod bračnih parova nema za posledicu "samo" slomljeno srce. Predstavlja vrstu traume koja može da ostavi dugoročne posledice na mentalno i fizičko zdravlje. U Srbiji se razvodi svaki treći par, a nepomirljive razlike, prema istraživanjima, najčešće se javljaju u 40-im godinama.

Petar Strugar
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Razvod postaje veoma težak onda kad ljudi koji se razvode počinju da razmišljaju u terminima pobede ili poraza. Tada, u svemu onome što je u korist drugoga vide gubitak za sebe, a sve ono što je dobro za drugoga doživljavaju kao štetu za sebe. Potpuno pogrešno, kaže dr Vladimir Đurić, psihijatar. Kada je sasvim slučajno čuo kako glumac Petar Strugar priča o razvodu, pozabavio se ovom temom. Objavu sa njegove Fejsbuk stranice prenosimo u celosti:

"Potpuno me je oduševila rečenica Petra Strugara koju sam slučajno uhvatio na TV-u pre neko veče, dok je pričao o svom razvodu: 'Onog momenta kad smo se razišli, što bismo se više svađali, zato razvodi i služe'. Koliko zdravo, normalno, logično i zrelo razmišljanje... I koliko samo retko... Nažalost... I to me podseti na nešto što odavno znam.

Vrlo bitna stvar kod venčavanja je da se od tog nekog s kim se venčavaš, posle možeš i razvesti. Da je taj neko normalan, civilizovan, fleksibilan, emancipovan i da neće umreti bez nas... Ili nas ubiti ako se drznemo da odemo od njega... To je možda i važnija stvar od nekih vrlina koje primetimo na prvu loptu i koje nas privuku kao neka svetiljka, jer i one pržilice za insekte po restoranima jako svetle... A potpuno paradoksalno... Mogućnost razvoda je divna baza iz koje može izrasti dobar i ugodan brak", napisao je dr Vladimir Đurić, a objava je prikupila više od 4.000 lajkova, prenosi Najzena.rs

Petar je bio u vezi sa pevačicom Milicom Todorović. Glumac i pevačica nekoliko meseci bili su zajedno, a onda je usledio raskid.

"Konj je presudio. Konj nas je sastavio, on nas je i rastavio. Šalim se. Kad ne ide, onda ne ide. To je jedini emotivni fejl (promašaj) koji sam imala. Nismo se slagali energetski. Ja sam na jednoj strani, on je po ceo dan s konjima i to je to" - rekla je Milica za Kurir TV.

Njih dvoje su se upoznali kada je Todorovićevoj za snimanja spota, za pesmu „Ljubav manje“, bio potreban konj.

"Producent i reditelj su se dosetili da centralna figura spota bude konj. Budući da je Petar vlasnik jednog rasnog konja, kontaktirali su ga. Čim je došao na snimanje i pružio ruku Milici odmah su sevnule varnice" - svojevremeno je za medije ispričao izvor blizak pevačici i glumcu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs