LILI SE OBOGATILA ZAHVALJUJUĆI SE*SU I BRUTALNO BOGATIM LJUBAVNICIMA: "Muškarci su rođeni da budu moji robovi"

Priča o fatalnoj ženi Lili Langtri je neverovatna čak i danas, jer ovaj nivo samopouzdanja mogao je voditi ili u uspeh ili u propast

Ljubav
Autor:
LILI SE OBOGATILA ZAHVALJUJUĆI SE*SU I BRUTALNO BOGATIM LJUBAVNICIMA: "Muškarci su rođeni da budu moji robovi"
Lili Langtri, Foto: Personalities / Rainbird / Profimedia

Lili Langtri je bila fatalna žena čija je upečatljiva lepota izluđivala muškarce. Koristila je svoje telo, svetlo plave oči i crveno-zlatnu kosu kako bi manipulisala svojim ljubavnicima, od kojih su svi bili vrlo moćni i vrlo bogati muškraci koji su je pratili kao kučići.

"Muškarci su rođeni da budu robovi," rekla je Lili Langtri.

Izuzetna lepotica koja se obogatila zahvaljujući svojim bogatim ljubavnicima

Lili se potrudila da svoje telo dobro unovči pa je od ljubavnika dobijala novac, nakit, nekretnine i prestiž. Imala je sreću da svaki put pronađe sve bogatijeg i bogatijeg muškarca koji bi bukvalno izgubio glavu za njom i obasipao je novcem do iznemoglosti.

Lili Langtri
foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Lili je bila toliko bogata da, kada je 1895. godine opljačkan njen sef u banci iz njega je nestao najveći rubin na svetu i tri tijare - jedna od dijamanata i bisera, druga od dijamanata i rubina, a treća od dijamanata i tirkiza. Nakit je u to vreme vredeo 40.000 funti, što je danas oko 8,3 miliona dolara.

Nakon što su slikari naslikali njen portret, vest o njenoj lepoti proširila se svetom. To je lepoj Lili samo koristilo jer su sada svi imućni muškarci znali za nju.

Lili Langtri
foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

U jednom momentu, naslednik Velike Britanije, Edvard VII, primetio je Lili i pozvao je da sedne pored njega. Uskoro su postali ljubavnici. Nadaleko poznata činjenica je da je Edvard bio lud za seksom i imao je sklonost ka lepim ženama. Trošio je ogromne količine novca na ljubavnice, a među njima je čak bila i majka Vinstona Čerčila.

Ali koliko je Lili bila zahtevna svedoči i navodna rečenica Edvarda VII: "Potrošio sam dovoljno na tebe da sam mogao da kupim bojni brod."

"Dragi, izgleda da si potrošio dovoljno da ja sada otplovim dalje," rekla je Lili i nestala iz njegovog života.

Ipak, impresioniran sa Lili, Edvard je nastavio da je finansira neko vreme i nakon prestanka intimnih odnosa među njima.

Lili se okreće glumi, ali dok je publika hrlila da je vidi na daskama koje život znače, kritika je bila oštra. Njene predstave su bile izuzetno posećene, dok je na njih dolazio i sam Edvard VII.

Lili Langtri
foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Lili tada započinje aferu sa Edvardovim sestrićem, princom Luisom od Batenberga, a kada je afera došla do javnosti, mladi princ je poslat u vojnu misiju. Lili tada odlučuje da ode u Sjedinjene Američke Države na turneju.

Tamo, naravno, upoznaje milionera koji gubi glavu za njom. Frederik Gebhard kupuje Lili stan u Njujorku, ranč u Kaliforniji i privatnu železničku kočiju, koju je Lili opremila po svom ukusu. Frederik se pokazao kao savršen ljubavnik: bio je darežljiv i nije mu smetalo što Lili ima druge muškarce.

Među njenim ljubavnicima u to vreme našao se i džokej Džordž Aleksandar Berd koji je bio izuzetno bogat (a kako drugačije!) i veoma posesivan.

U naletu ljubomore je jednom prilikom žestoko pretukao Lili, tako da je ona završila sa modrim okom. Da bi mu oprostila - kupio joj je jahtu. Američka štampa je tu jahtu nazvala "Crno oko".

Lili Langtri
foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

"Mrzim ga, ali svaki put kad nasrne na mene dame mi ček na 5.000 funti (milin dolara)," rekla je Lili.

Nakon što je Berd umor, a Frederik Gebhard se oženio, Lili se povukla u Monako gde se udala za Huga de Bata, čoveka koji je od nje bio mlađi 19 godina. I naravno da je bio brutalno bogat.

Sa bogatstvom koje je imala, mogla je da se posveti kockanju u Monte Karlu. I kocka ju je htela, toliko da je 1907. godine postala prva žena koja je zaradila toliko novca u Monte Karlu da kazino nije mogao da joj plati. Lili je tada napisala jedan od najprodavanijih romana tog vremena, a neko vreme je živela u Engeskoj finansirajući uzgoj povrća za potrebe gladnih u Prvom svetskom ratu.

Lili Langtri
foto: British Library / akg-images / Profimedia

Ona i njen poslednji muž živeli su odvojeno, pojavljujući se zajedno samo na formalnim događajima. Kada je umrla u 75. godini, ostavila je veliko bogatstvo u dobrotvorne svrhe, ali i svojoj ćerki.

Da, Lili je imala ćerku koju je dala majci i devojka odrasla misleći da joj je baka majka, a Lili tetka. Za istinu je saznala tek na dan svog venčanja.

"Ne kajem se ni za jedan trenutak svog života," navodno je pred smrt rekla Lili Langtri.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs