veliki hit

BILA JE NJEGOVA JEDINA LJUBAV, NA SAMRTNOJ POSTELJI STAJALA JE UZ NJEGA: Dino Dvornik najlepšu pesmu posvetio je NJOJ

Upoznali su se kao tinejdžeri, a voleli se do njegovog poslednjeg dana

Ljubav
09:08h Autor:
BILA JE NJEGOVA JEDINA LJUBAV, NA SAMRTNOJ POSTELJI STAJALA JE UZ NJEGA: Dino Dvornik najlepšu pesmu posvetio je NJOJ
dino dvornik je posvetio pesmu svojoj zeni, Foto: PrintscreenJutjub/ Dancing Bear Records TV

Muzička legenda Dino Dvornik preminuo je 7. septembra 2008. godine i ostavio je veliki trag. Njegove pesme su i dan danas veliki hitovi i rado se slušaju.

Pesma "Ljubav se zove imenom tvojim" koja važi za jednu od najlepših ljubavnih numera. Ovu pesmu Dino je napsao sa svojim saradnikom Goranom Kraljem, a snimio ju je 1988. godine u Splitu.

Nežne stihove inspirisala je njegova velika ljubav Danijela, koja je s njim ostala sve do njegove prerane smrti 2008. godine.

Kako pišu mediji oni su se upoznali na jednoj žurki u Splitu još dok su bili tinejdžeri. Danijela tada nije bila zadovoljna ni zabavom, ni atmosferom, a ni Dino joj nije delovao inspirativno, ali mu je ipak pružila šansu.

"Nakon što smo razgovarali cele noći, ja sam pred jutro krenula kući. On je zaspao. Nisam mu ostavila ni broj telefona, ni adresu. Sledećih nekoliko dana oboje smo priželjkivali da se negde sretnemo. I napokon smo se, nedelju dana kasnije, susreli u jednom kafiću. Nisam htela da mu se javim, ali on mi je prišao na šanku, uhvatio me za ruku i tako je to krenulo. To je bio naš početak", ispričala je jednom prilikom.

Oni su na početku svoje ljubavi živeli u Londonu gde je Danijela radila kao dadilja, dok je Dino konobarisao. Venčali su se 12. avgusta 1989. godine, a ćerku Ellu su dobili 23. decembra 1990. godine.

Zajedno su proživeli turbulentno razdoblje Dinovog uspona u karijeri, ali i rat koji ga je jako pogađao. Krizu su doživeli sredinom devedesetih kad je on imao ozbiljnih problema s drogom.

Ipak, tokom cele njihove veze Danijela nije ozbiljno pomišljala da ga ostavi. Ispričala je tek da mu je jednom prilikom zapretila da će ga ostaviti i naći drugoga, na šta je on odgovorio: „Dobro, nema problema, ali povedi i mene sa sobom. Ja ti neću smetati. Ja samo želim biti s tobom.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs