Obratite pažnju

Zagarantovan kraj: 6 rečenica koje vode do razvoda!

Bračni savetnici navode da je tišina mnogo gora od svađe. Dok se parovi svađaju, postoji verovatnoća da će se i pomiriti, ako prestanu da pričaju svaka nada pada u vodu
Ljubav i zavođenje
14:50h Autor:
Zagarantovan kraj: 6 rečenica koje vode do razvoda!
Foto: Thinkstock

"Uzimaš me zdravo za gotovo"

Najčešći razlog za razvod i svađu je nesigurnost i nezadovoljstvo jednog od partnera. Vremenom se od svih parova može čuti rečenica tipa:

"Sve što radim za nas shvataš kao normalno", " Ne ceniš to što se žrtvujem za porodicu i kuću."

I čim se te reči počinju izgovarati naglas, pojedinci će naći i dokaze koji će potvrditi istinitost tih tvrdnji.

Surova istina: Šta ubija brakove u Srbiji!

"Šta se desilo sa našim seksualnim životom?"

Mušrakci u braku su osetljivi po pitanju seksa. Oni su u stanju da broje koliko su imali seksualnih odnosa u toku jedne nedelje ili meseca, pa ukoliko im se učini da je to mali broj, zameraju ženi.

"Izgubila si interesovanje za seks," ili "Naš seksualni život nije ni blizu uzbudljiv kao što je bio."

Muškarčina ili razmaženo derište: Kako se ponaša vaš partner?

S druge strane, ukoliko žena mnogo prigovara muškarcu zbog kućnih popravki, pomaganja oko odgoja dece ili ako mu prigovara zbog bilo koje druge stvari, on će u potpunosti izgubiti želju za seskom što će opet naterati ženu da kaže kako misli da mu više nije privlačna. To je prosto začarani krug.

"Jednostavno si se povukla/o iz bračnog života"

Kada su bračni partneri na granici da se razvedu, počinju da preispituju svoju ljubav. Postavljaju sebi pitanje: "Da li uopšte vredi da se borim za brak?"

Ukoliko tada dođe do neke rasprave u stanju su da se potpuno isključe iz bračnog života i da izgube snagu za borbu.

Udelite svom dragom ovaj kompliment i biće vaš za celi život!

"Okrećeš decu protiv mene!"

Pojedini parovi koji imaju decu često ih koriste kao posrednike u svojim svađama. Oni ne obraćaju pažnju na patnju svoje dece. Ne shvataju da je to za njih šok. Često su deca primorana da odaberu "stranu".

Najbolje što možete učiniti u tom momentu je da deci date primer dobrog ponašanja jer oni najviše uče od svojih roditelja.

Prava ljubav postoji: Razdvojili ih nakon venčanja, pronašli se 60 godina kasnije!

"Da li se uopšte borimo oko iste stvari?"

Znaćete da vam je brak u ozbiljnoj krizi ako se više ne možete složiti ni oko čega se svađate. Bračni savetnici navode kako su po nekada sumnjali da partneri uopšte čuju jedno drugo, jer su se svađali oko potpuno različitih tema.

"Mi više i ne razgovaramo"

Prestanak komunikacije je zadnji stepenik koji vodi do razvoda. Kada par prestane čak i da se svađa, onda je to kraj. Tu nema spasa za pomirenje. Više se ne diskutuje o problemima, o željama i sve se prepušta neminovnom razilasku.

Bračni savetnici navode da je tišina mnogo gora od svađe. Dok se parovi svađaju, postoji verovatnoća da će se i pomiriti, ako prestanu da pričaju svaka nada pada u vodu.

Da li znate šta je problem svake veze: Nije novac!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs