Veza

Samo jedno pitanje meri kvalitet veze: Zapitajte se ovo i saznajte da li ste zaljubljeni u pravog!

Ako svaki dan radite ovo zajedno vi ste srećan par, i morate ostati zajedno zauvek
Ljubav i zavođenje
12:58h Autor:
Samo jedno pitanje meri kvalitet veze: Zapitajte se ovo i saznajte da li ste zaljubljeni u pravog!
Foto: Shutterstok

Ako ikade želite da znate koliko je dobra vaša veza sa partnerom ili partnerkom, postavite sebi pitanje: Koliko se smejemo zajedno? Prema nekim istraživanjima parovi koji se često smeju zajedno imaju kvalitetniju vezu.

Istraživači su okupili 71 heteroseksualan par, a parovi su zatim ispričali kako su se prvi put sreli. Naučnici su brojali koliko puta se par nasmejao zajedno.

Parovi koji su se zajedno smejali imali su bolji kvalitet veze, definisan osećajem bliskosti i podrške. Smeh je takođe pokazao neke rodne razlike.

Upozorenje: 12 znakova koji neverovatno tačno predviđaju razvod braka!

Od 1400 smeha koje su istraživači snimili, 62% došlo je od žena. Ali muški smeh bio je zarazniji, što je prouzrokovalo da se njihove partnerke smeju zajedno sa njima. I to uzvraćanje je imalo poseban uticaj na muškarce.

Ovaj uzorak od 71 para suviše je mali da bi se donosili opšti zaključci, ali neka ranija istraživanja podržavaju ovakve rezultate. Ovo istraživanje objavljuje da sećanja na lepe događaje imaju blagotvoran uticaj na veze, i da smeh igra glavnu ulogu u tome. Parovi koji se sećaju vremena kada su se zajedno oko nečeg smejali ocenjivali su svoje veze višom ocenom.

Naučnici veruju da je kada se parovi često smeju zajedno potencijalan način da se veza učini harmoničnijom i u celini jačom.

Evo jednog jednostavnog saveta za vas: Smejte se zajedno češće, pričajte šale i šalite se jedno s drugim što češće možete. To može biti jednostavniji i efektivniji načn da imate vezu kakvu ste oduvek želeli i kakvu ste zaslužili.

Presudni trenutak: Evo kada su žene muškarcima krajnje neprivlačne!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs