Obratite pažnju

Upozorenje: 12 znakova koji neverovatno tačno predviđaju razvod braka!

Dobro se zagledajte u svoj brak i proverite da li imate neki od ovih 12 znakova koji upozoravaju da će doći do razvoda
Ljubav i zavođenje
20:56h Autor:
Upozorenje: 12 znakova koji neverovatno tačno predviđaju razvod braka!
Foto: Shutterstock

Da je teško danas ostati u skladnom braku, teško je. Parovi se svakodnevno suočavaju sa raznim krizama. Proverite da li imate neki od ovih 12 znakova koji ukazuju da je razvod blizu:

U brak su ušli premladi: Studije otkrivaju da ljudi koji su u brak ušli pre 24 godine života imaju čak dvostruko veće šanse za razvod nego oni koji se na venčanje odluče u kasnim 20-ima i 30-ima. Osim toga, češće se razvode oni kojima je supružnik bio i prvi seksualni partner.

Ona se predomišlja pre braka: Trema pre braka je normalna, ali panično razmišljanje da li je brak dobra odluka ili ne - svakako nije dobar znak, pokazala je studija objavljena u časopisu Journal of Family Psychology. Prema njoj, to što se muškarac predomišlja nema negativan uticaj na predivđanje trajanja braka, ali kod žena ima.

Ostavila muža zbog ljubavi svog života: Ovo nije priča sa srećnim krajem!

Porodica ima dve kćerke:

Iako zvuči neobično, istraživanja su neumoljiva - supružnici koji imaju dve kćerke imaju čak 43 posto veći rizik od razvoda za razliku od onih koji imaju sina i kćerku ili samo sinove. Rizik je veći i za one koji imaju samo jednu kćerku.

Razvod se nasleđuje: Ne bi se reklo da je razvod zaista zarazan, ali činjenica je da učimo od ponašanja roditelja. Tako oni čiji su se roditelji razveli imaju čak 40 posto šanse da to i sami ponove. Ako su se njihovi roditelji ponovno venčali nakon razvoda, tada ta verovatnost raste na zadivljujućih 91 posto.

Dug: Brige oko finansija su, uz mešanje roditelja, najčešći uzrok bračnih svađa i razvoda. Studije pokazuju da se bračna sreća smanjuje uporedo sa povećanjem duga. Ali ne može svako da priušti razvod - a do njega dolazi dvostruko češće ako je jedan supružnik rasipnik, a drugi nije.

Jedan partner puši: Ako jedan partner puši, a drugi ne - verovatnost je od 75 do 90 posto veća da će se razići nego brak u kojem su dva pušača. Razlog? Druge životne vrednosti, prioriteti i način trošenja novca postaje prepreka.

Pevačici je prekipelo: Dve godine me varao sa dadiljom!

Trudnoća je bila pre braka:

Iako čest scenario, nikako ga ne možemo nazvati receptom za srećan brak. Istraživanja pokazuju da supružnici kod kojih je dete požurilo ili uzrokovalo brak imaju 25 posto veću verovatnost za razvod.

Ako je par već prekidao vezu: Kod onih kod kojih je brak bio rezultat obnove veze i pomirenja čak su 60 posto veće šanse za razvod iz jednostavnog razloga - stari problemi i nesuglasice se opet vraćaju, objašnjavaju bračni terapeuti.

Zanimanje igra ulogu: Veće šanse za razvod imaju medicinske sestre, doktori, policajci, vojnici, konobari, trgovački putnici i svi oni čiji posao podrazumijeva puno putovanja i udaljenosti od supružnika.

Žena zarađuje više: Brak u kojem supružnici zarađuju približnu svotu novca ili muž zarađuje nešto više od žene su stereotipni. Brakovi u kojima ženska strana zarađuje više imaju dvostruko veći rizik od razvoda, pokazala je švajcarska studija.

Razvedene pre 30-e: Tri mlade žene otkrile kako su preživele razvod!

Ili je ona starija od njega:

Brakovi u kojima je žena tri i više godina starija od supruga imaju 53 posto veće šanse da završe razvodom, tvrde australijski naučnici. To isto ne vredi za brakove u kojima je muškarac stariji od žene.

Neko je uvek u pravu: U brakovima u kojima jedan partner smatra da je pametniji od onog drugog i to se mišljenje ne menja, odnosno za sebe uvek misli da je on u pravu, verovatnost razvoda je čak 93 posto, kaže istraživač Džon Gotman. Tvrdi kako je nepoštovanje u kombinaciji sa pasivnom agresijom najlakši put do razvoda.

Muž je prevario sa najboljom prijateljicom, a onda je usledio šok: Izdaju će pamtiti dok je živa!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs