Razmislite da li vam to treba u životu

Prijateljstvo sa bivšim: Zašto to uopšte nije dobra ideja!

Muškarci mnogo lakše ostaju prijatelji s bivšim devojkama jer oni stvarno misle da ostanu samo prijatelji, ili prijatelji s povlasticama
Ljubav i zavođenje
10:44h Autor:
Prijateljstvo sa bivšim: Zašto to uopšte nije dobra ideja!
Foto: Shutterstock

Prijateljstvo s bivšim se možda čini kao super ideja, ali nakon ovih nekoliko činjenica ćeš na stvari gledati malo drugačije:

1. Niste na istoj talasnoj dužini

Muškarci mnogo lakše ostaju prijatelji s bivšim devojkama jer oni stvarno misle da ostanu samo prijatelji, ili prijatelji s povlasticama. Žene, s druge strane, veruju da će ponovno da se zaljube i da započnu novu vezi s bivšim, a prijateljstvo im je samo trenutno rešenje pre nego što ga opet uvere da je najbolje da su u vezi.

Zašto muškarci vole seks sa bivšom: 6 potencijalnih odgovora!

2. Lažeš sebe

Ako ostaneš bliska s bivšim odmah nakon raskida, znači da nisi osetila potpuni gubitak koji se dogodio. Bivši dečko očigledno više nije u tvom životu na onom nivou na kojem bi htela da bude, a održavanjem prijateljstva stvaraš veštački odnos i izbegavaš sebi da priznaš da stvarno niste zajedno.

Zašto ne treba da se vratite onom ko vas je povredio: Jedini razlog!

3. Teže ćeš da kreneš dalje

Prijateljstvo s bivšim može da bude odlična kompenzacija za izgubljeni odnos, kompenzacija zbog koje nećeš hteti da kreneš dalje. Tvoj bivši će da pronađe nekog novog, to je činjenica, a ako ti ne kreneš dalje, ponovno ćeš da ostaneš sama - i bez dečka i bez prijatelja koji to zapravo nije.

Životne lekcije koje naučimo nakon raskida: Jači smo nego što mislimo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs