Neverovatna životna priča

Preživela 32 uboda nožem: Bivši završio na robiji, a onda joj spasilac priredio šok života! (FOTO)

Preživela je užasan napad, iako joj nisu davali velike šanse, a nakon što se oporavila bila je uverena da je više nikad niko neće voleti
Ljubav i zavođenje
08:40h Autor:
Preživela 32 uboda nožem: Bivši završio na robiji, a onda joj spasilac priredio šok života! (FOTO)
Foto: Facebook / Melissadohme

Melisa Dom imala je 20 godina kada joj je bivši dečko zadao čak 32 ubodne rane i ostavio je da iskrvari i umre, piše BBC. Ipak, preživela je iako joj nisu davali velike šanse, a nakon što se oporavila bila je uverena da više nikad neće biti u vezi. Njena priča ide ovako.

Ćerka počela čudno da se ponaša: Roditelji snimali dadilju, zaprepastio ih snimak! (VIDEO)

<\/div>

Pre napada bila je studentkinja koja je radila puno radno vreme na prijemu u bolnici, a maštala je o tome da će postati medicinska sestra. Tada je bila u vezi s Robertom Bartonom kojeg je upoznala u srednjoj školi. Sve slobodno vreme provodili su zajedno, slali si poruke i vodili duge telefonske razgovore. Kako danas Melisa priča, Robert je ostavljao utisak vrlo šarmantnog i duhovitog nežnog diva, kako ga je zvala. Ali primetila je da se njegovo ponašanje promenilo kada je počela da šalje prijave na univerzitete.

Postao je vrlo ljubomoran i govorio joj da neće uspeti. Kako bi ga se rešila, počela je da ga laže, a ako bi mu se suprotstavila, pokazao bi svoju eksplozivnu narav. Pokušala je da raskine s njim, a on bi je tada smekšao rečima da bi ona kao njegova devojka trebalo da mu pomogne, a ne da ga napusti. Pretio joj je i da će se ubiti ako ga ostavi.

Verenik me pretukao i živu sahranio: Jeziva ispovest žene koja je izašla iz svog groba! (VIDEO)

<\/div>

Sve je eskaliralo fizičkim zlostavljanjem. Jednog dana u oktobru 2011. vozila ih je kući jer je Robert pio. Kad su stigli, napao ju je da je zatvorila vrata pre nego što je on završio ono što je imao da kaže i tada je sve počelo. Odjednom ju je udarao, ali uspela je da pobegne i nazove policiju koja ga je uhapsila. Bio je optužen za nasilje i osuđen na kratku zatvorsku kaznu. Melisa se prisetila da je tada pomislila da ga se napokon rešila. Ostavio ju je na miru sledećih nekoliko meseci, a putem društvenih mreža videla je da ima drugu devojku. Zbog toga je bila uverena da ju je potpuno preboleo i krenuo dalje.

Ali, 24. januara 2012. godine nazvao ju je u dva sata ujutro. Rekao joj je da mu je potrebno nešto čime bi zaokružili njihov turbulentan odnos te da je samo želi da je zagrli. Rekao joj je i da će je ostaviti na miru ako se samo još jednom vide. Melisa nije poslušala svoju intuiciju koja joj je govorila da tu nešto ne štima i to joj je, kako kaže, najveća greška koju je napravila. Ali, s bivšim koji ju je zlostavljao ipak je otišla da se nađe, a sa sobom je uzela suzavac za svaki slučaj.

Čim ju je ugledao raširio je ruke kako bi je zagrlio, ali sa sobom je imao nož koji je ubrzo izvukao i počeo da je ubada. Prvih nekoliko uboda se seća, ostalo joj je u magli. Pokušala je da se bori i da mu ugrize ruku, vrištala je i radila je sve što je mogla, ali ubrzo je pala na pod. Dečak i devojčica koji su bili u blizini čuli su njenu vrisku i pozvali pomoć. Nakon što ih je ugledao, Robert je otišao po veći nož u svoj kamion i napao je time. Imao je nameru da je ubije. Znao je da policija stiže, pa je želeo da dovrši "posao". Ostavio ju je da leži na putu, a ona je bila uverena da će umreti. Molila je boga da je spase i da joj priliku. U jednom trenutku je primetila policijske službenike kako joj se približavaju i osetila je kako se u nju vraća dašak života. Uspela je da im kaže svoje i Robertovo ime.

Muž pretukao i zapalio ženu: Sedam godina kasnije, njena transformacija je neverovatna! (VIDEO)

<\/div>

Njen govor bio je nejasan jer je zbog gubitka krvi imala moždani udar. Poslednje čega se seća je vožnja u kolima Hitne pomoći. Medicinsko osoblje je vikalo i pokušavalo da stabilizuje njeno stanje. Ponašali su se kao da je na samrti. Tada su pozvali helikopter kako bi im pomogao da je prevedu do bolnice. Kasnije je saznala da je na operacionom stolu nekoliko puta bila na ivici smrti i da su je oživljavali iznova i iznova.

Njene povrede bile su teške. Imala je slomljenu lobanju, vilicu i nos. Presekao joj je nerv na licu, pa joj je desna strana bila paralizovana. Pravo je čudo da je preživela. Kada je došla sebi, poželela je da komunicira s porodicom. Nije mogla da govori, desnu ruku nije mogla da koristi jer je bila izbodena mnogo puta, pa je levom rukom na papiru napisala ono što ju je najviše zanimalo.

Preživela 3 rata, udar groma i rak dojke: Pored svih muka, danas ovako izgleda! (VIDEO)

<\/div>

Šta se dogodilo s njenim napadačem?

Rekli su joj da je Robert uhvaćen i da više ne može da joj naudi nakon čega je osetila olakšanje. Pokušao je da se ubije tako što se predozirao pilulama za spavanje i zabio automobilom u zid, ali u toj nameri nije uspeo. Probudio se u bolnici s policijskim službenicima pored svog kreveta. Melisi je trebalo dugo da se oporavi. Od 32 uboda njih 19 bilo je u glavu, vrat i lice pa nije želela ni da se pogleda u ogledalo. Izbio joj je i zube, a kosa joj je bila potpuno ošišana. Kada se napokon odvažila da se pogleda u ogledalo, nije mogla da prestane da plače. Jecala je i jecala. Imala je samo 20 godina i bila očajna.

Ali, kako je rekla, njena vera je bila jaka i znala je da njena svrha postojanja nije ta da bude ljuta zbog toga kako izgleda. Osećala se blagosloveno jer je živa. Ubrzo je dobila zubne implantate i ožiljci su počeli polako da blede. Operacije nerava i mišića vratile su joj osmeh na lice. Već je jedva čekala da se vrati na posao. Pretpostavljala je da će ostatak života biti sama jer nije mogla ni da pomisli da bi je neko želeo s obzirom na sve što je proživela. Ali, prisetila se kako bi svoje iskustvo mogla da iskoristi tako što će pomoći drugima. Želja joj je bila da govori o nasilnim vezama i da ženama koje su u njenoj situaciji da do znanja da zaslužuju da budu voljene i poštovane.

Devojčica (6) pozvala policiju: Ono što su čuli neće nikada zaboraviti! (VIDEO)

<\/div>

Tokom jednog od svojih govora 2012. godine bila je oduševljena kada je upoznala tim ljudi koji joj je spasao život. Jedan od vatrogasaca koji je takođe bio na intervenciji, Kameron, pozvao je nju i njenu majku na ručak što ju je jako obradovalo.

Nakon toga nije mogla da prestane da razmišlja o Kameronu. Razmenili su brojeve i počeli da se viđaju. Iako je znala da ima osećanja prema njemu, pokušala je da ih ignoriše. Pitala se da li se oseća tako samo zato jer je on bio jedan od onih koji joj je spasao život. Ali, što su više komunicirali sve je više shvatala da imaju mnogo toga zajedničkog.

Pevačica u suzama otkrila najveću tajnu: Zlostavljali su me u domu za decu! (VIDEO)

<\/div>

Tokom jednog susreta razgovarali su čak šest sati, a njoj se činilo kao da bi tako mogli zauvek. Tada je znala da je reč o nečemu posebnom. Usledilo je još nekoliko sastanaka, roštilj. Kameron je bio uz nju i u avgustu 2013. godine kada se na sudu suočila s čovekom koji je pokušao da je ubije.

Prisetila se trenutka kada je Robert ušao u sudnicu i pokušao da je uplaši pogledom. Robert je osuđen na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja, a Melisa nije mogla biti više zahvalna. Posle suđenja nastavila je da izlazi s Kameronom, a život je odlučila da posveti borbi protiv nasilja u porodici. Nekoliko godina kasnije pozvana je da održi govor uoči jedne utakmice bejzbola kao priznanje za njen rad.

Voditeljki opala kosa zbog jezive traume: Ja nisam plakala, pa je moje telo zaplakalo! (VIDEO)

<\/div>

Kada je došla tamo, shvatila je da utakmice uopšte nema, a prisutan je bio Kameron koji ju je tada zaprosio. Bilo joj je to najveće iznenađenje u životu, toliko da nekoliko trenutaka nije mogla ni da govori.

Neverovatna joj je bila spoznaja da je neko učinio tako nešto za nju. Melisa je dobila predivan dijamantski prsten, a venčaće se u martu. Na svadbu su pozvali ceo tim koji je spasao njen život. Danas na napad koji je preživela gleda samo kao na još jedan dan u svom životu...

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs