Neočekivano

Kažu da nas zato vole, a neće da budu sa nama: Ženska osobina koja plaši muškarce!

Stručnjaci su simulirali testove inteligencije tokom kojih su ispitanike udružili sa privlačnim ženama, koje su na testu imala bolje i lošije rezultate od njih
Ljubav i zavođenje
23:22h Autor:
Kažu da nas zato vole, a neće da budu sa nama: Ženska osobina koja plaši muškarce!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Muškarci stalno govore da žele kraj sebe pametnu ženu, ali svojim odabirom često pokazuju da imaju drugačije afinitete.

Zato su dva američka univerziteta odlučila da sprovedu opsežno istraživanje na temu muško-ženskih odnosa i odgovore na večno pitanje - da li muškarci zaista vole pametne žene?

Tokom preliminarne ankete, 86 odsto muškarca izjavilo je da vole pametne žene i da im ne bi bio problem da budu sa ženom koja je pametnija od njih. Nakon toga, podvrgnuti su raznim eksperimentima u kojima su njihove tvrdnje testirane kako bi se otkrilo jesu li bili iskreni.

Stručnjaci su simulirali testove inteligencije tokom kojih su ispitanike udružili sa privlačnim ženama, koje su na testu imala bolje i lošije rezultate od njih.

Vole se, ali ne vode ljubav: Evo zašto nema seksa u dugim vezama!

Iako su na početku eksperimenta pokazali interes za pametnijom partnerkom, nakon saznanja da je bila bolja na testu, pokušali su fizički da se distanciraju od nje, a čak su je i ocenili kao manje privlačnu i poželjnu, u odnosu na ženu koja je imala lošije rezultate.

Stručnjaci su na kraju došli do sledećeg zaključka: muškarci su bili zainteresovani za upoznavanje pametne žene u trenutku kad je to bila samo hipotetička ideja.

Kada su se u realnosti morali da provedu vreme sa njom, povlačili su se u sebe, jer su se osećali manje sigurno i muževno.

Postoje uslovi pod kojima potreba za samozaštitom prevagne pred kvalitetima partnerke koje se sa distance čine privlačnim, istakli su oni. U prevodu, muškarci koji odbiju pametnu ženu, samo štite svoj krhki ego.

Povećajte koeficijent inteligencije: 3 vrste namirnica koje jačaju kapacitet i rad mozga!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs