Seksolozi otkrivaju

Vole se, ali ne vode ljubav: Evo zašto nema seksa u dugim vezama!

U zajednici u kojoj žena nosi većinu tereta, ona je ljuta i nezadovoljna zbog čega gubi interesovanje za intimiziranje u bračnoj postelji
Ljubav i zavođenje
22:34h Autor:
Vole se, ali ne vode ljubav: Evo zašto nema seksa u dugim vezama!
Foto: Ilustracija Shutterstok

Seksolozi navode nekoliko ključnih razloga, zašto parovi vremenom gube interesovanje za seks, a većinu tih razloga i sami znamo.

Oni proističu iz stresnog načina života, a prvi na listi svih parova je umor zbog svakodnevnih obaveza. Oba partnera rade i privređuju, brinu se o deci, o ostarelim roditeljima i svemu ostalom i gotovo da nemaju predaha. Kad se radni dan najzad završi, oni osećaju prisnost i povezanost, ali radije će zaspati zagrljeni, nego što će se upuštati u seks, jer su preumorni.

U krevetu se ništa ne menja, a vreme prolazi, mi se menjamo, potrebe i zahtevi su nam drugačiji, potrebno nam je više inspiracije i izazova, a seksualna rutina ostaje ista. Seks postaje predvidiv i dosadan, pogotovo ako jedan partner inicira novine, a drugi ih ne prihvata. To je drugi najčešći razlog za opadanje seksualne želje, koji su seksolozi utvrdili u radu sa brojnim parovima.

Negativan emotivni naboj, takođe je kliše u odnosima koji klize u seksualnu nezainteresovanost.

Udala se, a ovih pet stvari krije od muža: Prosečna žena ovo nikad ne kaže partneru!

Danak stresnom životu plaća se u krevetu!

Kad žena nosi veći deo tereta u zajednici, ljutnja na inertnog, razmaženog i neodgovornog partnera i nagomilano nezadovoljstvo čine da izgubi svako interesovanje za seks. Muškarac će doći u istu situaciju sa rasipnom i lakomislenom partnerkom, koju ne poštuje, ali žene se češće nalaze u ovakvoj poziciji. Seks se koristi kao nagrada i kazna, ali ovakva politika nikoga nije naučila pameti, a često je doprinela udaljavanju partnera. Kad seks nije izvor zadovoljstva, nego sredstvo manipulacije, gubi svoj osnovni kvalitet.

Zapostavljanje telesnog izgleda je uzrok na koji se žale i muškarci i žene. Smeta im kad se partner suviše ugoji i kad izgleda zapušteno i nemarno. Osim toga, kad se zapustimo, onda se i ne osećamo privlačno i seksi, a time možda iskazujemo neki otpor i nešto poručujemo partneru, zadovoljni ljudi vode računa o svom izgledu. Lekovi za smirenje, antidepresivi, lekovi za visok krvni pritisak i srčane smetnje, smanjiće seksualnu želju. Nivo hormona je poslednji na spisku, ali ovaj mogući razlog treba uzeti ozbiljno i obaviti potrebna ispitivanja. Testosteron je direktno vezan za sposobnost doživljavanja seksualnog zadovoljstva, a time i za raspoloženje za seks. Ženski nivo hormona stalno oscilira tokom ciklusa, ali te oscilacije su očekivane i prepoznatljive. Ukoliko osećate da nešto nije uobičajeno u tom smislu, treba da posumnjate na hormonski disbalans.

Muškarci ne vole ovakvo ponašanje u krevetu: 5 ženskih promašaja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs