Istraživanje

Kakve profilne fotografije privlače muškarce, a kakve ih odbijaju?

Osmeh ne košta ništa, a vredi puno, pogotovo kad je u pitanju pozitivna ocena potencijalnog udvarača
Ljubav i zavođenje
19:02h Autor:
Kakve profilne fotografije privlače muškarce, a kakve ih odbijaju?
Foto: Shutterstock

Kakve fotografije privlače muškarce, a kakve ih odbijaju? Koje su to fizičke osobine (ipak govorimo o prvom, fizičkom utisku) koje će ga naterati da ti se javi? Nauka ima odgovore na sva ova pitanja.

Stranica Romancegolas odlučila je da se ozbiljno pozabavi ovim pitanjima, pa je njihov tim skupio 600 profilnih slika iz Pariza, Londona, Hamburga i Berlina kako bi bolje razumeli upravo to - kakve profilne fotografije na društvenim mrežama izazivaju određene reakcije.

Za početak, pokazalo se da 54.3 odsto žena dobija pozitivnu reakciju na svoju fotografiju, a muškarci su nešto lošiji - samo 35.3 posto žena odluči da je frajer na slici prihvatljiv za početak komunikacije.

Da muškarac poludi za tobom: Iskoristi ovaj mali, nevaljali trik!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Istraživanje

je došlo i do ovih zaključaka:

Fotografije automobila su grozne, fotke restorana prolaze

Žene koje u profilu imaju sliku iz restorana prolaze mnogo bolje od onih sa slikom u autu (62 odsto naspram 26.1 odsto). Slike s restoranom imaju 59.3 odsto veću šansu da će dovesti do direktne poruke, a slike s autima rezultiraju porukom u samo 25 odsto slučajeva.

Fotografija celog tela prolazi, a grupne fotke baš i ne

Oko 58.4 odsto muškaraca pozitivno će oceniti ženu koja je sama na slici, a njih 55.3 odsto će i poslati poruku. Ako se na slici vidi celo telo, šanse za pozitivnu ocenu su 66.4 odsto, a njih 60.2 odsto dobija i poruku.

Osmeh je pun pogodak

Ne košta ništa, a vredi puno, pogotovo kad je u pitanju pozitivna ocena potencijalnog udvarača - žene koje imaju sliku na kojoj se smeše dobiju 60.5 odsto pozitivnih ocena, a šansa da dobiju poruku je 55.3 odsto.

Veliki horoskop do kraja 2016: Osoba iz prošlosti se ponovo vraća, roditelji ne odobravaju vezu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs